У Вінницькій області підприємець жбурнув у оператора «Інтера» каністрою з мастилом (ОНОВЛЕНО)(+ФОТО)

16 Серпня 2012
8180
16 Серпня 2012
18:49

У Вінницькій області підприємець жбурнув у оператора «Інтера» каністрою з мастилом (ОНОВЛЕНО)(+ФОТО)

8180
Порушено кримінальну справу за перешкоджання журналістській діяльності
У Вінницькій області підприємець жбурнув у оператора «Інтера» каністрою з мастилом (ОНОВЛЕНО)(+ФОТО)

Журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала звернувся до Жмеринського районного відділу міліції з заявою про перешкоджання журналістській діяльності. Про це йдеться на сайті МВС.

 

За інформацією міліції, журналіст повідомив, що під час зйомки репортажу приватний підприємець з села Кармалюкове Жмеринського району перешкоджав здійсненню професійної діяльності журналістів та вчинив напад на оператора знімальної групи Василя Меновщикова, жбурнувши в нього каністрою з моторною оливою.

 

Міліція наразі проводить дослідчу перевірку.

 

ДОДАНО

 

Як повідомив «Детектор медіа», Роман Бочкала інцидент трапився 15 серпня близько 13 години.

 

За його словами у Вінницьку область група каналу поїхала знімати сюжет через заяву двох людей, які стверджували, що місцевий фермер Василь Бондарчук насильно утримував їх у «трудовому рабстві».

 

«Ми під'їхали до його оселі, і підійшли до воріт. Повідомили, що ми з телеканалу «Інтер» і попросили вийти до нас, щоб надати коментар. Він почав лаятись, залякував тим, що спустить на нас бійцівських собак. Після цього він почав кидати у нас камінням із-за воріт. Один з них потрапив у оператора (згодом у нього виявилась гематома). Після цього він почав кидати каністру з моторною оливою і облив нею оператора з ніг до голови. Також він облив камеру», - зазначив пан Бочкала.

 

Після цього журналіст та оператор відійшли від воріт, а фермер почав цькувати на них ротвейлера. Однак, за словами Романа Бочкали, собака за ними не побігла. Далі журналіст викликав міліцію та прокуратуру.

 

«Був складений протокол, ми написали заяву. Нам почали розказувати, що є ознаки хуліганських дій. Однак ми наполягали на тому, що тут є порушення за 171 статтею (Кримінального кодексу України «Перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів» - ТК). Вони заперечували, однак ми наполягли і саме це вказали у заяві», - розказав Роман Бочкала. За його словами також правоохоронці зафіксували побої і ушкодження оператора були визнані легкими.

 

Сьогодні, 16 серпня, журналісту повідомили, що порушена кримінальна справа саме за 171 статтею і Роман Бочкала та Василь Меновщиков визнані потерпілими у цій справі.

 

 

 «Детектор медіа»

Фото надане Романом Бочкалою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду