Міліція порушила кримінальну справу за фактом погроз журналісту СТБ Ірині Федорів

25 Вересня 2012
6506
25 Вересня 2012
10:46

Міліція порушила кримінальну справу за фактом погроз журналісту СТБ Ірині Федорів

6506
За ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством)
Міліція порушила кримінальну справу за фактом погроз журналісту СТБ Ірині Федорів

Слідчий відділ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Проводяться необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи щодо погроз журналісту телеканалу СТБ Ірині Федорів. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

 

«Керівник інформаційно-аналітичного відділу програми "Вікна-новини" телеканалу СТБ Ірина Федорів відома висвітленням проблем зловживань при розподілі ділянок Біличанського лісу біля селища Коцюбинське Київської області. Саме з цим журналістка пов'язує погрози, які надійшли їй 20 вересня цього року. Сама Ірина Федорів вважає, що погрози - це наслідок ії журналістської та громадської діяльності щодо земельних оборудок. Про це вона вказала у своїй заяві до міліції», - йдеться на сайті МВС.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно журналісту телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожували і вимагали припинити журналістську діяльність. Припинити тиск і знайти тих, хто погрожував Ірині, вимагають телеканал СТБ, опозиційні депутати - члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, 25 вересня планують провести акцію під Адміністрацією президента, під час якої передадуть Віктору Януковичу близько 7 тисяч підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на території Біличанського лісу.

 

Раніше президент обіцяв створити у Біличах Національний природний парк. Громадськість вимагатиме від президента підписати указ і виконати свою обіцянку - захистити 4000 га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови, та захистити активістів від погроз і тиску.

 

Необхідність створення Національного парку на території Біличанського лісу підтримують своїми підписами редакції СТБ, Нового каналу, «Детектор медіа», он-лайн видання segodnya.ua, журналу та інтернет-видання «Кореспондент», «Українських новин», «Українських національних новин», журналістського колективу «Известий в Украине», «Газети киевской» та інших ЗМІ, а також викладачі та студенти Києво-Могилянської академії, кияни, коцюбинчани, ірпінці, бучанці та мешканці інших населених пунктів Київщини, які разом з працівниками редакцій ЗМІ підписали звернення до президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6506
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду