detector.media
25.09.2012 10:46
Міліція порушила кримінальну справу за фактом погроз журналісту СТБ Ірині Федорів
За ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством)

Слідчий відділ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Проводяться необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи щодо погроз журналісту телеканалу СТБ Ірині Федорів. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

 

«Керівник інформаційно-аналітичного відділу програми "Вікна-новини" телеканалу СТБ Ірина Федорів відома висвітленням проблем зловживань при розподілі ділянок Біличанського лісу біля селища Коцюбинське Київської області. Саме з цим журналістка пов'язує погрози, які надійшли їй 20 вересня цього року. Сама Ірина Федорів вважає, що погрози - це наслідок ії журналістської та громадської діяльності щодо земельних оборудок. Про це вона вказала у своїй заяві до міліції», - йдеться на сайті МВС.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно журналісту телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожували і вимагали припинити журналістську діяльність. Припинити тиск і знайти тих, хто погрожував Ірині, вимагають телеканал СТБ, опозиційні депутати - члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, 25 вересня планують провести акцію під Адміністрацією президента, під час якої передадуть Віктору Януковичу близько 7 тисяч підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на території Біличанського лісу.

 

Раніше президент обіцяв створити у Біличах Національний природний парк. Громадськість вимагатиме від президента підписати указ і виконати свою обіцянку - захистити 4000 га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови, та захистити активістів від погроз і тиску.

 

Необхідність створення Національного парку на території Біличанського лісу підтримують своїми підписами редакції СТБ, Нового каналу, «Детектор медіа», он-лайн видання segodnya.ua, журналу та інтернет-видання «Кореспондент», «Українських новин», «Українських національних новин», журналістського колективу «Известий в Украине», «Газети киевской» та інших ЗМІ, а також викладачі та студенти Києво-Могилянської академії, кияни, коцюбинчани, ірпінці, бучанці та мешканці інших населених пунктів Київщини, які разом з працівниками редакцій ЗМІ підписали звернення до президента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY