Руслана: Я повернуся до Львова зі своїм масовим шоу

16 Вересня 2012
5917
16 Вересня 2012
16:48

Руслана: Я повернуся до Львова зі своїм масовим шоу

5917
Відома співачка радить телевізійникам показувати не тільки зірок шоу–бізнесу
Руслана: Я повернуся до Львова зі своїм масовим шоу

ідколи у 2006 році у «Танцях з зірками» телеглядачі масово побачили на екрані найвідоміших зірок, із появою кожного нового пісенно-танцювального шоу на різних каналах багатьох не залишало питання: «Чому в телепроектах немає Руслани?!» І лише минулого року переможниця «Євробачення» як зірковий тренер з'явилася у «Голосі країни» на «1+1», а зараз виконавиця «Диких танців» - суддя-наставник «Майдансу-3» на «Інтері».

 

«Майданс -3» як продовження власного проекту масових танців

 

- Руслано, чим для вас особисто стали «Голос країни» та «Майданс»? 

- «Голос країни» був для мене цікавим досвідом. Учасники проекту часто були вже цілком сформованими виконавцями, які не потребували порад, а лише можливостей, що дозволили б донести їхнiй талант до потенційних слухачів. Із «Майдансом» зовсім інша ситуація. Напередодні я провела великий Всеукраїнський тур у рамках чемпіонату Євро-2012, під час якого презентувала нове масове шоу. У шоу брали участь діти та молодь, у тому числі й «майдансери» з перших двох сезонів. Ми збирали на центральних площах міст від 500 до 2500 тисяч молодих людей, якій синхронно повторювали рухи, співали і танцювали. Таким чином я розпочала свій власний проект масових танців. Зняла три колоритних кліпи з масовкою. Саме тому, коли я отримала пропозицію від «Майдансу» про участь у проекті, я зрозуміла, що це саме те, що зараз мені потрібно!

 

- Для вас має значення, в не апробованому шоу ви постійно задіяні чи вже в якомусь енному сезоні проекту?

- Я брала участь у перших сезонах «Майдансу», коли виступала зі своєю власною постановкою на підтримку Львова. Що стосується участі у новому проекті, який ще не пройшов оцінку українського глядача, я уже погоджувалася на такий - «Голос країни» - і погодилася б ще, якби це були прийнятні для мене як співачки формат та ідея.

 

- Чи зважали при укладенні контрактів iз телеканалами на те, хто працюватиме поряд iз зірковими тренерами чи членами журі?

- Мені було просто цікаво дізнатися, з ким разом працюватимемо. Я дуже відкрита у спілкуванні та спільній діяльності.

 

- До речі, на вітчизняному телебаченні є програми, які вам цікаві?

- На жаль, у мене немає часу для перегляду українських програм. Думаю, що я навряд чи можу об'єктивно оцінити той чи інший телевізійний проект з огляду на те, що я ставлюся до цього як до роботи, а не як до розважального продукту. Якщо я маю вільний час, мені цікаво приділити його родині, провести кілька годин у спортивному залі або приготувати здоровий обід.  

 

Шоу-бізнес і телебачення - це не всі сфери мистецтва  

 

- Досить багато людей у проекті «Майданс» шукають політичні підтексти. Дехто навіть у рекламі третього сезону на колонах метро вбачає пародію на написи людей, які були учасниками Помаранчевого Майдану у 2004 році. Як ви ставитесь до таких закидів на адресу танцювального шоу? 

- Хіба що локація одна - Майдан. Більше нічого спільного я не бачу. «Майданс» - танцювальне шоу, гра, змагання, яке об'єднує дітей та молодь, виховує культуру не лише танцю, а й масовості та досягнення спільної мети. При бажанні можна провести паралелі між будь-чим. Але це нездорові прояви свідомості. «Майданс» - дуже позитивний проект, і я б дуже хотіла, щоб він таким і залишився.

 

- Команда Львова, наставником якої ви були, залишила проект не для того, щоб в ефірі рейтингового каналу видати месидж: Захід слабкий?

- Захід артовий! Мистецький! Вони - неформат, але завжди оригінальні. Звичайно, мені шкода, що команда мого рідного міста залишила проект, але це гра. Я обов'язково повернуся до Львова зі своїм масовим шоу, і ми ще станцюємо разом.

 

- Що для вас особисто є свідченням того, що перемога чи поразка тієї чи іншої команди у телепроекті, - не чітко виписаний попередньо заготовлений сценарій? Перед кожним ефіром вам дають орієнтовний текст ваших промов і реплік?

- Репліки та промови є живими. Сценаристи не складають для членів журі тексти. Це абсолютно живе спілкування та емоції, які народжуються у процесі гри.

 

- Як ви думаєте, чому «Інтер»  у третьому сезоні «Майдансу» зібрав суддями-наставниками людей, які працювали до цього в ефірі інших каналів: ви до цього були в ефірі «1+1», Дмитро Коляденко - Нового каналу, Олексій Литвинов - iз СТБ?

- Це питання до продюсерів «Майдансу», які керують механізмом проекту.

 

- Телевізійники часто нарікають на те, що в Україні мало зірок, яких можна запрошувати на ефіри. Ви з цим пого­джуєтеся?

- Мало чи багато зірок в Україні - це поняття відносне. Шоу-бізнес і телебачення не охоплює усі сфери мистецтва. Моя велика порада: ніколи не обмежуватись шоу-бізнесом. Є джазові виконавці, є народні колективи, є композитори та музиканти, письменники та художники, яких не показують по телевізору, але від того вони не стають не майстрами своєї справи. Треба глибше занурюватись у ту сферу, яка цікава. На поверхні не видно глибини.

 

Валентина Самченко, «Україна молода»

Фото - http://www.umoloda.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Самченко, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5917
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду