Країни Перської затоки засудили фільм «Невинність мусульман»

15 Вересня 2012
6975
15 Вересня 2012
18:52

Країни Перської затоки засудили фільм «Невинність мусульман»

6975
У Бахрейні заблокували веб-сторінки із відео стрічки. В Афганістані й Пакистані через цей фільм закрито доступ до YouTube
Країни Перської затоки засудили фільм «Невинність мусульман»

Рада співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) засудила появу антиісламьского фільму «Невинність мусульман» та спровоковані ним прояви насильства. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на заяви генерального секретаря організації Абдульлатіфа аль-Заяні.

 

«Цей фільм не може бути прийнятним або виправданим, адже він ображає почуття мусульман та немусульман, які проти образ на адресу пророків, релігій та вірувань», - йдеться у заяві генсека РСАДПЗ.

 

Абдульлатіф аль-Заяні також засудив акти насильства проти дипломатичних та консульських установ США у ряді країн. «Обурення не є виправданням для подібних атак, які слугують на підтримку низьких та підозрілих цілей тих, хто їх спровокував», - сказав він і закликав покарати відповідальних за проведення та підтримку подібних акцій.

 

Міністерство внутрішніх справ Бахрейну заблокувало веб-сторінки, де викладено відео фільму. Громадян країни бахрейнська влада закликала не брати участі у поширенні фільму через соціальні мережі та не показувати дітям. В Афганістані й Пакистані також закрито доступ до YouTube, аби спробувати не допустити перегляду скандального фільму.

 

Нагадаємо, Google обмежила доступ до відео стрічки в країнах, де воно є нелегальним, в Індії та Індонезії, а також в Єгипті через складну ситуацію в цих державах. Тим часом відео залишається доступним в 20 країнах світу, де основною релігією є іслам.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стрічка викликала бурхливе обурення у країнах мусульманського світу. 11 вересня 2012 року озброєний натовп атакував консульство США в лівійському Бенгазі, в результаті чого загинули посол США в Лівії і ще три працівники місії.

 

У Тунісі, за даними державного ТБ, щонайменше три людини загинули і 28 отримали поранення після того, як поліція відкрила вогонь по протестуючих біля посольства США.

 

У Судані протесувальники намагалися увірватися до посольства США. Їх зупинив сльозогінний газ поліції. Щонайменше один з нападників загинув.

 

Лівія 14 вересня закрила повітряний простір над аеропортом Бенгазі, оскільки після заклику Обами знайти винних у загибелі посла безпілотники,що з'явилися над містом, піддалися обстрілу з боку озброєних ісламістів.

 

За даними Reuters, заворушення тривають у столиці Єгипту Каїрі. Акції протесту також проходять в Ірані, Афганістані, Палестині, Малайзії, Йорданії, Нігерії, Кенії, Бахрейні, Катарі, Бангладеш, Пакистані та Іраку.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду