Google відмовилася видалити відео фільму «Невинність мусульман» у США

15 Вересня 2012
7139
15 Вересня 2012
13:32

Google відмовилася видалити відео фільму «Невинність мусульман» у США

7139
Тим часом одного з учасників знімальної групи стрічки викликали на допит
Google відмовилася видалити відео фільму «Невинність мусульман» у США

Google відмовилася вилучити з інтернету відео скандального фільму «Невинність мусульман» на запит влади США. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

 

Представники компанії вважають, що ролик не порушує будь-які внутрішні закони Америки. У теж час представники компанії зазначили, що ролик заблокований в Індії, Індонезії, Єгипті, позаяк це обумовлено законами даних країн.

 

«Ми обмежили доступ до відео в країнах, де воно є нелегальним, в Індії та Індонезії, а також в Єгипті через складну ситуацію в цих державах», - зазначили в штаб-квартирі Google. Тим часом відео залишається доступним в 20 країнах світу, де основною релігією є іслам.

 

Тим часом активний учасник знімальної групи фільму «Невинність мусульман», з яким і пов`язують провокативний контекст срічки, Накула Басілі Накула доставлений на допит у Каліфорнії у зв'язку з порушенням випробувального терміну після судимості за шахрайство відзначає РІА «Новости». Його підозрюють в наданні організаційної підтримки творцям фільму. Його мають допитати федеральні співробітники, що займаюься питаннями умовно-дострокового звільнення. Втім, чи пов'язаний допит за участі Накула у створенні фільму «Невинність мусульман», не повідомляється.

 

Нагадаємо, 80 акторів і членів знімальної групи, які брали участь у створенні фільму, заявили, що їх «грубо ввели в оману», і висловили співчуття жертвам спровокованого фільмом насильства.

 

Стрічка викликала бурхливе обурення у країнах мусульманського світу. 11 вересня 2012 року озброєний натовп атакував консульство США в лівійському Бенгазі, в результаті чого загинули посол США в Лівії і ще три працівники місії, нагадує Reuters.

 

У Тунісі, за даними державного ТБ, щонайменше три людини загинули і 28 отримали поранення після того, як поліція відкрила вогонь по протестуючих біля посольства США.

 

У Судані протесувальники намагалися увірватися до посольства США. Їх зупинив сльозогінний газ поліції. Щонайменше один з нападників загинув.

 

Лівія в 14 вересня закрила повітряний простір над аеропортом Бенгазі, оскільки після заклику Обами знайти винних у загибелі посла безпілотники,що з'явилися над містом, піддалися обстрілу з боку озброєних ісламістів.

 

За даними Reuters, заворушення тривають у столиці Єгипту Каїрі. Акції протесту також проходять в Ірані, Афганістані, Палестині, Малайзії, Йорданії, Нігерії, Кенії, Бахрейні, Катарі, Бангладеш, Пакистані та Іраку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду