detector.media
14.09.2012 13:59
Маша Гессен стала директором «Радио Свобода»
після звільнення з Вокруг света» через незгоду висвітлювати акцію з порятунку стерхів за участі Путіна
Екс-головний редактор видавничого дому та журналу «Вокруг света» Маша Гессен з 1 жовтня очолить «Радио Свобода».  Про це повідомляє «Русский репортёр».
 
За її словами, цю посаду їй пропонували ще в січні, але тоді вона відмовилася від неї, оскільки очолила «Вокруг света» і планувала працювати там тривалий час. «Якби не історія зі стерхами, я і досі спокійно праювала у видавництві», - відзначає Гессен.

Як повідомляла «Детектор медіа», Маша Гессен заявила, що залишає  «Вокруг света» через розбіжності з власником видання з приводу її повноважень. Зокрема, власник видавничого дому попросив її відправити журналістів «Вокруг света» в експедицію з порятунку стерхів (білі журавлі, занесені до Червоної книги) разом з президентом Володимиром Путіним. Пані Гессен визнала це відрядження недоцільним, а прохання власника розцінила як втручання в роботу редакції. «Власник визнав, що після цього зі мною працювати неможливо, оскільки він вважає, що ці рішення лежать не тільки у сфері моїх повноважень», - пояснила вона.
 
У липні 2012 року «Вокруг света» став офіційним журналом Російського географічного товариства, головою опікунської ради якого є Володимир Путін.
 
Маша Гессен прийшла в «Вокруг света» в січні 2012 року, змінивши на посаді керівника видавничого дому Сергія Пархоменка. Разом з нею у видавничому домі істотно змінився і редакційний склад - колишніх співробітників замінила команда пані Гессен зі «Сноба».
 
Раніше Маша Гессен працювала заступником головного редактора проекту «Сноб», однак восени залишила цю посаду через конфлікт з керівником «Сноба» Володимиром Яковлєвим.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY