На брифінг співкамерниць Тимошенко покликали тільки провладні ЗМІ – ОДТРК, «Харьковские известия», «Укрінформ»

13 Вересня 2012
5641
13 Вересня 2012
17:33

На брифінг співкамерниць Тимошенко покликали тільки провладні ЗМІ – ОДТРК, «Харьковские известия», «Укрінформ»

5641
Кореспондента УНІАН на брифінгу не було
На брифінг співкамерниць Тимошенко покликали тільки провладні ЗМІ – ОДТРК, «Харьковские известия», «Укрінформ»

На брифінгу колишніх сусідок по колонії екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юлії Абаплової й Оксани Мельник у середу ввечері були тільки провладні ЗМІ. Про це пише «Українська правда».

 

Як розповіла виданню прес-секретар харківського управління Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Оксана Бабаєва, у Качанівську колонію запросили тих, хто раніше подав відповідні запити. «Брифінг не анонсувався. Ми порушимо режим колонії, якщо будемо всіх бажаючих вести. Ми схопили перших кілька ЗМІ, чиї інформаційні запити вже були в начальника в Києві на столі», - сказала вона.

 

«Запити були на інтерв'ю з Абапловою. Друга ув'язнена пішла, оскільки вона виявила бажання, а ми зробили виключення й вивели її», - розповіла пані Бабаєва.

 

«За фактом на брифінгу були канал ОТБ (Харківська обласна державна телерадіокомпанія. - ред.), "Харьковские известия" (видання Харківської міської ради, головою якої є Геннадій Кернес. - ред.), "Укрінформ" (державне інформаційне агентство. - ред.), УНІАН», - сказала речник Харківської ДПтС.

 

На запитання, як у такому випадку інформація опинилася на сайті УНН (наближений до Адміністрації президента інтернет-ресурс), Оксана Бабаєва сказала: «Журналіст, що був від УНІАН, підстрахував УНН і віддав новину ще й туди. Інтер" і ICTV теж не були, їм потім ОТБ зливав відео. Ті, хто встиг доїхати до пів на шосту, усі прийшли, усі поспілкувалися».

 

Інформаційне агентство УНІАН спростувало слова Оксани Бабаєвої: «12 вересня агентству УНІАН повідомили про брифінг співкамерниці Ю.Тимошенко Юлії Абаплової за 25 хвилин до його початку - о 17.05. Кореспондент УНІАН на брифінгу в Качанівській колонії не був присутній, диктофонний запис інтерв'ю агентству надіслали журналісти присутніх на заході ЗМІ о 20.40. Перша інформація на стрічці новин УНІАН з інтерв'ю Ю.Абаплової вийшла о 20.49».

 

На самому відео видно, що на брифінгу були тільки два мікрофони й лише один диктофон.

 

 

 

   

Перші повідомлення про брифінг з'явилися на «Харьковских известиях» - о 18:48, а також на УНН - о 19:14. При цьому на сайті УНІАН перша новина з брифінгу з'явилася лише через півтори години - о 20:55. «Укрінформ» подав новину о 20:27.

 

Оксана Бабаєва також пообіцяла, що якщо ув'язнені Юлія Абаплова й екс-прем'єр Юлія Тимошенко дадуть свою згоду, то кореспондент «Української правди», можливо, зможе одержати в них коментар: «Якщо паралельно з вашим запитом виникне бажання в когось із засуджених поспілкуватися із пресою, то я думаю, що так, це можливо. Я не гарантую, що це буде прямо сьогодні протягом півгодини-години або завтра».

 

«Як тільки з'явиться додаткова можливість, ми постараємося задовольнити всі інформаційні запити», - сказала речник. На питання про те, про які «додаткові можливості» йдеться, вона відповіла: «Це, по-перше, час у режимі життя ув'язнених, щоб ми не порушували режим колонії. Це бажання самих засуджених. І ваш інформаційний запит. Як тільки ці три зірки стають у ряд, чергова партія журналістів приїжджає в колонію й отримує своє інтерв'ю».

 

«З Тимошенко все дещо складніше, тому що до закінчення 8-тижневого строку спокою до неї зараз у принципі обмежений доступ, тому що в неї дуже багато побачень. Ми, виконуючи припис німецьких лікарів, до закінчення цих 8 тижнів поки обмежили їй доступ, поки не закінчиться курс реабілітації», - сказала Оксана Бабаєва.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з відеоряду «Харьковских известий»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5641
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду