Прес-секретар харківських тюремників вибачилася перед УНІАН

13 Вересня 2012
5783
13 Вересня 2012
23:47

Прес-секретар харківських тюремників вибачилася перед УНІАН

5783
Вона помилково назвала кореспондента УНІАН серед присутніх на брифінгу колишніх співкамерниць Юлії Тимошенко
Прес-секретар харківських тюремників вибачилася перед УНІАН

Прес-секретар харківського управління Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Оксана Бабаєва визнала, що помилково назвала кореспондента УНІАН серед присутніх на брифінгу колишніх сусідок по колонії екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юлії Абаплової й Оксани Мельник. Про це повідомляє «Українська правда».

 

«Оскільки відповідь я давала по завершенню брифінгу, то представників ЗМІ називала по пам'яті. Названі мною ЗМІ були акредитовані, але не всі відвідали брифінг 12 вересня. Дійсно, на брифінгу 12 вересня був присутній кореспондент агентства УНН, а кореспондент УНІАН був запрошений, проте не з'явився», - заявила пані Бабаєва, повідомляє прес-служба пенітенціарної служби.

 

«Відповідаючи на запитання колег, вже після завершення брифінгу, я не очікувала, що мої відповіді будуть використані в якості офіційного коментаря. Я приношу свої вибачення виданням та журналістам, які постраждали від моїх слів та прошу ЗМІ, що опублікували сьогоднішній мій коментар, виправити інформацію на коректну, а також розповсюдити моє звернення», - додала пані Бабаєва.

 

Нагадаємо, Оксана Бабаєва, коментуючи «Українській правді» обставини брифінгу колишніх сусідок по колонії Юлії Тимошенко, повідомила, що на брифінгу були присутні журналісти каналу ОТБ (Харківська обласна державна телерадіокомпанія), видання Харківської міської ради «Харьковские известия», державного інформаційного агентства «Укрінформ» та інформагентства УНІАН.

 

На запитання, як у такому випадку інформація опинилася на сайті УНН (наближений до Адміністрації президента інтернет-ресурс), Оксана Бабаєва сказала: «Журналіст, що був від УНІАН, підстрахував УНН і віддав новину ще й туди. Інтер" і ICTV теж не були, їм потім ОТБ зливав відео. Ті, хто встиг доїхати до пів на шосту, усі прийшли, усі поспілкувалися».

 

Інформаційне агентство УНІАН спростувало слова Оксани Бабаєвої: «12 вересня агентству УНІАН повідомили про брифінг співкамерниці Ю.Тимошенко Юлії Абаплової за 25 хвилин до його початку - о 17.05. Кореспондент УНІАН на брифінгу в Качанівській колонії не був присутній, диктофонний запис інтерв'ю агентству надіслали журналісти присутніх на заході ЗМІ о 20.40. Перша інформація на стрічці новин УНІАН з інтерв'ю Ю.Абаплової вийшла о 20.49».

 

На самому відео видно, що на брифінгу були тільки два мікрофони й лише один диктофон.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5783
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду