Журналістів вигнали з території лікарні, до якої привезли Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

9 Травня 2012
6721
9 Травня 2012
10:50

Журналістів вигнали з території лікарні, до якої привезли Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

6721
Журналістів вигнали з території лікарні, до якої привезли Тимошенко (ОНОВЛЕНО)
Журналістів центральних і місцевих ЗМІ вигнали з території лікарні Укрзалізниці в Харкові, куди прибула екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомляє УНІАН. Ворота медичного закладу зачинили на замок.
  
 
Також працівники міліції виводили з території медзакладу прихильників Юлії Тимошенко, які з самого ранку чергували перед приймальним відділенням лікарні.
 

На територію ЦКЛ Укрзалізниці прибули начальник ГУ МВС в Харківській області Віктор Козицький та начальник Управління ДПтСУ в Харківській області Євген Бараш
 
 
Про подробиці інциденту «Детектор медіа» розповів його очевидець, харківський журналіст. Він відмовився зазначити своє ім`я у коментарі, оскільки, за його словами, це може ще більше ускладнити процедуру отримання інформації з боку представників місцевих органів влади. 
 
 
За словами кореспондента, на місце події прибуло 15-17 представників ЗМІ - місцевих, центральних, а також телеканалів, зокрема, «Інтера» і «1+1». Після 7-ї ранку журналісти очікували на Юлію Тимошенко біля приймального відділення лікарні, не заходячи до приміщення. Близько 8-ї години представники міліції «наполегливо порадили журналістам спочатку відійти з проїждої частини, потім підійти до КПП, а далі вийти за межі КПП». При цьому представники медіа просили міліцію не перешкоджати їм виконувати свої професійні обов`язки та називали статті законодавства, згідно яких вони мають право перебувати на місці події. Як уточнив журналіст, сили правоохоронці не застосовували, однак кореспонденти змушені були вийти за межі території. 
 
 
Після того, як до лікарні прибула перший заступник міністра охорони здоров’я України, голова міжнародної медичної комісії Раїса Мойсеєнко, журналістам дозволили пройти до приміщення лікарні. Для представників ЗМІ на вулиці провели брифінг, під час якого розповіли, хто здійснюватиме лікування Тимошенко і коли мають розпочатися процедури. 
 
 
Як уточнив співрозмовник ТК, він не мав можливості заздалегідь узгодити своє перебування біля території Укрзалізниці лікарні заздалегідь, оскільки про акредитацію на брифінг чи необхідність окремого дозволу журналістів не інформували. 
 
 
«Детектор медіа» з`ясовує, на якій підставі журналістам перешкоджали виконувати професійні обов`язки.
 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду