Тріумфатором Венеціанського кінофестивалю став Кім Кі-Дук

9 Вересня 2012
5092
9 Вересня 2012
12:40

Тріумфатором Венеціанського кінофестивалю став Кім Кі-Дук

5092
Із жорсткою картиною «П'єте»
Тріумфатором Венеціанського кінофестивалю став Кім Кі-Дук

69-й Венеційський міжнародний кінофестиваль оголосив імена переможців. Про це повідомляє сайт кінофоруму.

 

 

Головну нагороду Венеціанського фестивалю -«Золотий лев» - здобув корейський режисер Кім Кі-Дук із стрічкою «П'єте» (Pieta), яку критики визнали доволі жорсткою. За сюжетом, головний герой фільму калічить кредиторів.

 

Раніше, у 2011-му, картина «П'єте» здобула головний приз програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю.

 

«Срібного лева» за найкращу режисуру здобув американець Пол Томас Андерсон (Paul Thomas Anderson) із фільмом «Майстер» (The Master).

 

Спеціальний приз журі дістався картині із радикальним тракуванням католицтва - «Рай: любов» (Paradies: Liebe) Ульріха Зайдля (Ulrich Seidl). Виробниками фільму виступили Австрія, Німеччина та Франція.

 

«Кубок Вольпі» за найкращу чоловічу роль розділили актори картини «Майстер» Філіп Сеймур Хоффман (Philip Seymour Hoffman) і Хоакін Фенікс (Joaquin Phoenix).

 

Володаркою «Кубка Вольпі» за найкращу жіночу роль стала Хадас Харон за роль у стрічці «Заполонити порожнечу» (Lemale et ha' chalal) ізраїльского режисера Рами Бурштейн.

 

Приз імені Марчелло Мастроянні за найкращий акторський дебют вручено Фабріціо Фалько (Fabrizio Falco) за ролі у сттрічці «Спляча красуня» (La bella addormentata) італійського режисера Марко Беллоккьо та в картині «Це зробив син» (E stato il figlio) італійця Даніеле Чіпрі (Daniele Cipri).

 

Премію за найкращий сценарій здобув французький режисер Олів'є Ассаяс за фільм «Після травня» (Apres mai).

 

У конкурсній програмі «Горизонти» перемогу здобув китайський режисер Ван Бін (Wang Bing) із документальной срічкою «Три сестри» (San Zi Mei).

 

Спеціальний приз журі «Горизонтыв» дістався кримінальній комедії «Танго лібре» (Tango libre) Фредеріка Фонтейна (Frederic Fonteyne) виробництва Франції, Бельгії та Люксембургу.

 

Срібну мишку» від італійський інтернет-критиків здобула стрічка із поза конкурсної програми. Це фільм «Антон тут поруч» російського режисера Любові Аркус 

 

69-й Венеціанський міжнародний кінофестиваль озпочався 29 серпня і завершив свою роботу 8 вересня.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.labiennale.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду