Берлін, Канни, і тепер Венеція - український фільм у конкурсній програмі кінофестивалю

28 Липня 2011
32913
28 Липня 2011
16:13

Берлін, Канни, і тепер Венеція - український фільм у конкурсній програмі кінофестивалю

32913
На 68-му Венеціанському кінофестивалі Україну представлятиме фільм «Земля забуття», який розповідає про долі постраждалих від Чорнобильської катастрофи.
Берлін, Канни, і тепер Венеція - український фільм у конкурсній програмі кінофестивалю

У конкурсній програмі Венеціанського фестивалю опиналася франко-українсько копродукція - фільм «La terre outrage» - (Земля забуття) від французько-ізраїльської режисерки Міхаль Боганім. У фільмі розповідається історія-фікція долі декількох родин, чиє життя назавжди змінила катастрофа на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року. Стрічка відстежує емоції, переживання, побут та адаптацію героїв у двох проміжках часу - у день вибуху на реакторі та через 10 років після аварії. Критики фестивалю вважають цей фільм «дебютом найвищої якості».

 

Таким чином, цього року фільми з «українським акцентом» потрапили в усі три найпрестижніші кінофестивалі. На початку року на «Берлінале» був показаний україно-російсько-німецький фільм «У суботу» - про Чорнобильську катастрофу. Весною на Каннському кінофестивалі за Золоту пальмову гілку змагався україно-німецько-нідерландський фільм «Щастя моє» режисера Сергія Лозниці, а переміг - короткометражний фільм «Крос», який зняла молода режисерка Марина Врода. Тепер на черзі - Венеція.

 

Шістка конкурентів

 

Головну роль у фільмі «Земля забуття» зіграла українка Ольга Куриленко, яка прославилася своєю роллю в останній частині «бондіади» - фільмі «Квант милосердя».  У конкурсі ця франко-українська стрічка змагатиметься ще з 6-ма фільмами. Венеціанський кінофестиваль починає свою роботу 31 серпня конкурсним показом режисерської роботи Джорджа Клуні «Березневі іди» і документальною стрічкою Віктора Косаківського «Хай живуть антиподи!». На закритті фестивалю, 10 вересня, буде показано фільм «Дівочі страждання», режисера Віта Стіллмана.

 

Як випливає з програми фестивалю, Росію у конкурсі одного з найпрестижніших кінофестивалів представлятиме «Фауст» режисера Олександра Сокурова. Серед конкурентів російської картини - нова стрічки американського класика Вільяма Фрідкіна «Вбивця Джо», «Різанина» Романа Поланського, версія Апокаліпсису у баченні Абеля Феррари «Останній день на Землі», а також екранізація легендарного шпигунського роману Джона Ле Карре «Шпигун, вийди геть» від режисера Томаса Альфредссона.



Дмитро Каневський, Deutsche Welle

Фото - http://www.dw-world.de



 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дмитро Каневський, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду