Оголошено переможців Венеційського кінофестивалю

11 Вересня 2011
12759
11 Вересня 2011
16:39

Оголошено переможців Венеційського кінофестивалю

12759
Оголошено переможців Венеційського кінофестивалю

У суботу, 10 вересня, у Венеції відбулася церемонія нагородження переможців 68-го міжнародного кінофестивалю, повідомляє агентство ІТАР-ТАСС.

 

«Золотого лева Святого Марка» журі на чолі з американцем Дареном Аранофскі вручило російському режисеру Олександру Сокурову за картину «Фауст», зняту за мотивами Гете. Критики визнають Сокурова одним із провідних європейських режисерів авторського кіно, тому не здивовані його перемогою. Зокрема, за росіянина віддав свій голос сам художній керівник фестивалю Марко Мюллер.

 

Так само несподіваною не стала перемога ірландського актора німецького походження Майкла Фассбендера за роль психоаналітика Карла Густава Юнга в «Небезпечному методі» Девіда Кроненберга, а також - за роль сучасного мешканця Нью-Йорка, залежного від сексу, в картині «Сором» Стівена Маккуіна.

 

Спеціальний приз журі віддали італійцю Емануеле Кріалезе за фільм «Материк» про незаконну міграцію. Зазначимо, 2006 року Кріалезе вже здобув «Срібного лева» за інше кіно про міграцію.

 

Несподівано для кінокритиків «Срібного лева» отримала брутальна китайська кінострічка «Люди, гора, люди, море». Цей фільм було допущено до участі в конкурсі в останній момент, і далі її переслідували містичні халепи. Спочатку через технічні проблеми зірвався прес-показ, через що не відбулася й прес-конференція. А під час офіційної прем'єри в залі сталася пожежа.

 

Попри все, азіатське кіно лишило помітний слід у цьогорічному Венеційському фестивалі. Популярна в Гонконзі китайська актриса Діаніє Іп здобула «Кубок Вольпі» за найкращу жіночу роль у стрічці Енн Хуей «Просте життя». У боротьбі за нагороду китаянка обійшла таких іменитих суперниць, як Кейт Уінслет, Джоді Фостер і Кіру Найтлі. А премію Марчело Мастрояні за найкращий акторський дебют отримали зразу двоє - актор і акторка з японського фільму «Хімізу» Сіона Соно.

 

Премію «Озела» за найкращу операторську роботу присудили екранізації роману Емілії Бронте «Грозовий перевал» британки Андреа Арнольд.

 

«Озелою» за найкращий сценарій нагородили грецького режисера Йоргоса Лантімоса за сценарій до власного фільму «Альпи». Ця стрічка про дивну групу людей, які надають родичам і близьким померлих незвичну послугу - грати роль небіжчиків, щоб допомогти пережити втрату.

 

Найкраща дебютна робота - «Ла-Ба» режисера Гуідо Ломбарді. Йому вручили премію «Гуідо де Лаурентіс», яка становить 100 тисяч доларів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду