Ганна Герман вимагає від міністра культури не закуповувати за бюджетні кошти її книжки

7 Вересня 2012
3491
7 Вересня 2012
15:11

Ганна Герман вимагає від міністра культури не закуповувати за бюджетні кошти її книжки

3491
Каже, що сама спроможна зробити бібліотекам подарунок
Ганна Герман вимагає від міністра культури не закуповувати за бюджетні кошти її книжки

Радник президента України і кандидат у народні депутати Ганна Герман звернулася до міністра культури з вимогою не закуповувати за бюджетні кошти книжки, авторами яких є вона або члени її родини. Про це йдеться в її заяві.

 

«Вимагаю від чиновників мінкульту вилучити зі списку рекомендованої літератури, яку повинні закупити за кошт держбюджету, книжки, авторство яких належить мені чи членам моєї родини», - пише радник президента. Звернутися до мінкульту її спонукала інформація про те, що міністерство має намір включити до переліку рекомендованої літератури для бібліотек, яка буде закуповуватися за кошти держбюджету, книжки, авторство яких належить членам її родини.

 

«Переконана, цього робити не треба. Ми самі спроможні подарувати бібліотекам примірники цих книжок, - зазначає пані Герман. - Я особисто багато книжок з власної бібліотеки, в тім числі й мого авторства та авторства мого чоловіка дарувала бібліотекам та школам».

 

На її переконання, державні кошти повинні витрачатися для закупівлі книжок, автори яких не є державними службовцями. «Це моя позиція. І я зверталася з таким питанням до міністра культури. Однак ці побажання поки що не враховані», - обурюється Ганна Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3491
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталі
4253 дн. тому
пане Коцький, правду кажете! Далеко нашому міністрові до Геман і за освіченістю, і за щирістю, а про патріотизм вже мовчу. Вона була б кращим міністром, набагато.
Пан Коцький
4254 дн. тому
Закладаюся, що наш міністр Табачник ніколи так не зробив би. Ця влада не моя, але Герман гідна поваги. Справжня людина.
Stilos
4254 дн. тому
Інтелігентна й талановита людина з глибокою внутрішньою моральністю. Варто лише почитати книги Герман, щоб відчути цю особистість. А яка вона уважна до людей, буквально до кожного, із ким спілкується. У нас дуже мало таких політиків, як вона. Щиро зичу успіхів пані Ганні
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду