Голлівуд зніматиме фільм про вбивство російської журналістки Анни Політковської

7 Вересня 2012
20828
7 Вересня 2012
09:22

Голлівуд зніматиме фільм про вбивство російської журналістки Анни Політковської

20828
Голлівуд зніматиме фільм про вбивство російської журналістки Анни Політковської

Наступного року в Голлівуді планують розпочати зйомки художнього фільму «Shoot the Breeze», у якому розповідатиметься про особливості розслідування вбивства російської журналістки Анни Політковської. Режисер стрічки Раз Маллал зізнався журналістам, що продюсерам вдалося знайти серйозне фінансування для картини, тому зйомки розпочнуться уже навесні. Утім, бюджет фільму поки що не розголошують.

 

Очікується, що одну з головних ролей у стрічці зіграє британський актор Дональд Сазерленд, а близьку подругу Анни Політковської - акторка Джіа Скова.

 

За сюжетом, відомі російські журналісти в Москві вирішили провести власне розслідування вбивства колеги. Вони пов'язують убивство Політковської безпосередньо з її професійною діяльністю, зокрема критичними матеріалами про війну в Чечні, та обіцяють після розслідування назвати не лише імена виконавців розправи, а й замовників.

 

Нагадаємо, що це не перша спроба зняти кіно про Анну Політковську. Минулого, 2011 року вже вийшов документальний фільм Марини Голдовської «Гіркий смак свободи».

 

«Жодними законами, крім людської моралі, обмежити чи заборонити зйомки фільмів на трагічні теми неможливо. Це внутрішня відповідь на спокусу прославитися і заробити. Якщо до фільму підходити виважено, то нічого поганого в порушенні теми вбивств журналістів у кінематографі немає, - сказав «Дню» український режисер Михайло ІЛЛЄНКО. - Режисери і сценаристи створюють такі проекти, виходячи з особистого ставлення до події, світоглядних позицій. Дуже важливо, щоб, знімаючи кіно про вбивство Анни Політковської, автори відчували трагізм і всю проблематику ситуації. Для цього варто відвідати Москву, ознайомитися з інформацією про цю справу у пресі - словом, спробувати глибоко розібратися в ситуації. Попри те, що фільм буде художнім, повторюю: потрібно дуже виважено підходити до матеріалу, який відтворюватиметься. На жаль, у сучасному світі дуже часто порушуються етичні норми в кіно і на ТБ. Наприклад, коли дивишся новини про вбивство Георгія Гонгадзе, то розумієш, що довкола цієї трагедії телевізійники зробили театральну виставу. Що ж до фільму про Анну Політковську, то, гадаю, Україні можна було б ініціювати створення художньої картини про Георгія Гонгадзе. Певен, що у нас знайшлися б компетентні сценаристи, режисери, які змогли б нормально висвітлити цю тему на екрані. Але ми маємо складну ситуацію в кіно, немає плацдарму, де можна було б поєднувати різні теми, тому з фільмом про Гонгадзе, очевидно, доведеться чекати ще довго».

 

Вадим Лубчак, «День»

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вадим Лубчак, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду