НЕК розгляне питання про нідерландські відеоролики «Утримай його вдома»

29 Серпня 2012
9784
29 Серпня 2012
14:28

НЕК розгляне питання про нідерландські відеоролики «Утримай його вдома»

9784
Які залишилися в інтернет-мережі
НЕК розгляне питання про нідерландські відеоролики «Утримай його вдома»

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі винесе на чергове засідання питання щодо відповідності чинному законодавству про захист суспільної моралі відеороликів під назвою «Утримай його вдома». Про це йдеться на офіційному сайті комісії.

 

«11 відеороликів під такою назвою, які напередодні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року демонструвалися на телеканалах Нідерландів і були розміщені в мережі інтернет, стали предметом експертного дослідження фахівців Національної комісії. Зміст роликів (як повідомляли українські ЗМІ) був негативно оцінений не тільки представниками Міністерства закордонних справ України, а і представниками Федерації футболу Нідерландів, внаслідок чого компанія, що замовила виробництво роликів, оприлюднила вибачення українській стороні, а ролики було знято з трансляції. Однак їх відеозаписи й досі знаходяться в мережі Інтернет, демонструючи зневажливе ставлення до українських жінок та формуючи негативний імідж України», - повідомляє НЕК.

 

Нагадаємо, у квітні 2012 року на центральних телеканалах Нідерландів з'явилася реклама під назвою «Утримай його вдома», яка закликала голландських жінок умовити чоловіків не їхати на Євро-2012 в Україну. Українське МЗС засудило цей ролик.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9784
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вічний_Жид
4269 дн. тому
Купка дідків-збоченців з НЕК запропонує Голландії війну ???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду