Газету «Спорт-Экспресс» продано

24 Серпня 2012
6810
24 Серпня 2012
21:35

Газету «Спорт-Экспресс» продано

6810
Колектив більше не говорить про страйк
Газету «Спорт-Экспресс» продано

Російська газета «Спорт-Экспресс» змінила власника. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на відповідального секретаря газети Максима Максимова. Сума операції та ім'я покупця поки не називаються. Також невідомо, який відсоток акцій газети був викуплений новим власником.

 

Газета «Известия» раніше повідомила, що будуть продані 100%, і називала серед покупців, що претендували на видання, структури Алішера Усманова і Михайла Прохорова, а також «Національну медіагрупу».

 

За словами Максима Максимова, журналісти видання задоволені угодою і більше не говорять про страйк.

 

15 серпня близько 50 журналістів «Спорт-Экспресса» на загальних зборах колективу підписали повідомлення про страйк. Журналісти вимагали виплати заробітної плати, яку затримували кілька місяців, і, в тому числі, продажу видання. Генеральний директор газети Іван Рубін відвідувати редакційні збори відмовився і не став коментувати ситуацію пресі.

 

Пізніше журналісти ухвалили рішення відкласти страйк на тиждень і дочекатися можливої реакції керівництва газети на їхні вимоги. «Ми хочемо, щоб газета продовжувала виходити, не хочемо її знищити, засмучувати читачів - вони ні в чому не винні, вони мають право отримувати від нас інформацію», - пояснив пресі шеф-редактор відділу «Футбол» Борис Богданов.

 

Газета «Спорт-Экспресс» видається з 1991 року. Газета була заснована колишнім кореспондентом газети «Советский спорт» Валерієм Кучмієм, який очолював видання до своєї смерті у 2009 році. Генеральному директору газети Івану Рубіну належить 11,25% акцій видання. Близько 19% належать спадкоємцям Валерія Кучмія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6810
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду