detector.media
24.08.2012 21:35
Газету «Спорт-Экспресс» продано
Колектив більше не говорить про страйк

Російська газета «Спорт-Экспресс» змінила власника. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на відповідального секретаря газети Максима Максимова. Сума операції та ім'я покупця поки не називаються. Також невідомо, який відсоток акцій газети був викуплений новим власником.

 

Газета «Известия» раніше повідомила, що будуть продані 100%, і називала серед покупців, що претендували на видання, структури Алішера Усманова і Михайла Прохорова, а також «Національну медіагрупу».

 

За словами Максима Максимова, журналісти видання задоволені угодою і більше не говорять про страйк.

 

15 серпня близько 50 журналістів «Спорт-Экспресса» на загальних зборах колективу підписали повідомлення про страйк. Журналісти вимагали виплати заробітної плати, яку затримували кілька місяців, і, в тому числі, продажу видання. Генеральний директор газети Іван Рубін відвідувати редакційні збори відмовився і не став коментувати ситуацію пресі.

 

Пізніше журналісти ухвалили рішення відкласти страйк на тиждень і дочекатися можливої реакції керівництва газети на їхні вимоги. «Ми хочемо, щоб газета продовжувала виходити, не хочемо її знищити, засмучувати читачів - вони ні в чому не винні, вони мають право отримувати від нас інформацію», - пояснив пресі шеф-редактор відділу «Футбол» Борис Богданов.

 

Газета «Спорт-Экспресс» видається з 1991 року. Газета була заснована колишнім кореспондентом газети «Советский спорт» Валерієм Кучмієм, який очолював видання до своєї смерті у 2009 році. Генеральному директору газети Івану Рубіну належить 11,25% акцій видання. Близько 19% належать спадкоємцям Валерія Кучмія.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY