The Sun порушив заборону на публікацію фотографій голого принца Гаррі

24 Серпня 2012
7724
24 Серпня 2012
11:10

The Sun порушив заборону на публікацію фотографій голого принца Гаррі

7724
Ці фото, на переконання видання, стали вирішальним випробуванням для вільної британської преси
The Sun порушив заборону на публікацію фотографій голого принца Гаррі

Британський таблоїд The Sun 24 серпня опублікував фотографії оголеного принца Гаррі попри застереження юристів королівської родини. «Ми публікуємо фотографії, тому що ми вважаємо, що наші читачі мають право їх бачити», - йдеться в редакційному поясненні.

 

The Sun нагадує, що знімки були вперше опубліковані в інтернеті три дні тому. Але юристи королівської родини через Комісію зі скарг на пресу (Press Complaints Commission) застерегли британські газети від друку, стверджуючи, що вони порушують недоторканність приватного життя принца і кодекс комісії.

 

Відтоді британські медіа - друковані, онлайнові і телевізійні - повідомляли про фотографії і вказували своїм читачам і глядачам, як їх знайти на сайті американського таблоїда TMZ.com, який першим опублікував фото, а також на численних інших сайтах, які передрукували матеріал. І 77% британських домогосподарств, у яких є доступ до інтернету, мають можливість через один клік миші побачити ці знімки, пише The Sun.

 

«Мільйони знайшли їх на сайтах, від Канади до Нової Зеландії. Станом на вчора фотографії були безперечно суспільним надбанням усього світу, - пише видання. - Це викликало законну громадську дискусію про поведінку людини, яка є третьою в черзі на престол і дедалі частіше виконує офіційні обов'язки, як він це зробив зовсім нещодавно на церемонії закриття Олімпіади. Тимчасом як дискусія точилася в домівках, на фабриках, в офісах і пабах, пресі було фактично заборонено використовувати знімки. Багато мільйонів людей, які дізнаються новини з друкованих видань або не мають доступу до інтернету, не могли стати частиною загальнонаціонального обговорення, тому що вони не мали можливості побачити зображення».

 

З приводу твердження юристів королівської родини про те, що у використанні The Sun цих фото немає суспільного інтересу, видання пише, що це «улюблена мантра тих, хто хоче заткнути рот найяскравішій газеті світу».

 

На думку The Sun, є чіткий громадський інтерес у публікації знімків Гаррі для того, щоб дискусія навколо них була повністю поінформованою. Фотографії мають потенційні наслідки для іміджу принца, який презентує Британію в усьому світі. Видання вказує, що є питання до безпеки під час вечірки в Лас-Вегасі і є питання до того, чи не загрожує це позиції Гаррі в армії. Таблоїд вважає, що сам Гаррі скомпрометував себе.

 

Для порівняння The Sun нагадує, що раніше британська преса виконала прохання принца Вільяма і Кейт не порушувати їхню приватність під час медового місяця й виконає подібні прохання королівської родини в майбутньому.

 

Фото оголеного принца Гаррі, на переконання видання, стали вирішальним випробуванням для вільної британської преси. «Це абсурдно, що у вік інтернету газети на кшталт The Sun можуть бути зупинені від публікації історій і знімків, які вже побачені мільйонами у вільному для всіх просторі, тобто в інтернеті», - резюмує газета.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду