АППК, Телекомунікаційна палата та Гільдія кабельних операторів пропонують свій варіант штрафних санкцій

17 Серпня 2012
5408
17 Серпня 2012
18:41

АППК, Телекомунікаційна палата та Гільдія кабельних операторів пропонують свій варіант штрафних санкцій

5408
АППК, Телекомунікаційна палата та Гільдія кабельних операторів пропонують свій варіант штрафних санкцій

Асоціація правовласників та постачальників контенту, Телекомунікаційна палата України, Західноукраїнська гільдія операторів кабельного телебачення запропонували Кабінету Міністрів України і Національній раді з питань телебачення та радіомовлення свій варіант штрафних санкцій для провайдерів. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

 

Організації пропонують визначити чотири групи порушень, які передбачають накладання штрафів: 1) за незабезпечення всім абонентам можливості отримання програм універсальної програмної послуги та невключення таких програм універсальної програмної послуги до всіх пакетів програм; 2) за ретрансляцію програм, ретрансляцію яких в Україні заборонено; 3) за порушення умов Загальної концепції (принципи, підстави) добору програм для ретрансляції (пропозиції абонентам); 4) за неподання до Нацради інформації про виконання Загальної концепції (принципи, підстави) добору програм для ретрансляції (пропозиції абонентам) протягом попереднього року для щорічної її перереєстрації.

 

Також організації пропонують ввести формулу для визначення штрафу та відповідні коефіцієнти.

 

Р = k х N х L, де: Р - розмір штрафу; k - неоподаткований мінімум доходів громадян; N - коефіцієнт, що враховує кількість населення на території розповсюдження програмної послуги, до якої входить один або декілька населених пунктів (у межах адміністративно-територіальних одиниць); L - коефіцієнт, який визначає групу можливого порушення.

 

Кількість населення на території розповсюдження програмної послуги, до якої входить один або декілька населених пунктів (у межах адміністративно-територіальних одиниць), тис. осіб

Значення

коефіцієнту N 

Значення коефіцієнту L

Група порушення

1

2

3

4

менше 100

400 

1

0,75

0,5

0,25

100-250

1000 

1

0,75

0,5

0,25

250-500 

2000 

1

0,75

0,5

0,25

500-1000 

5000 

1

0,75

0,5

0,25

1000 і більше 

10000 

1

0,75

0,5

0,25

 

«Саме такий розмір штрафів, за результатами опитування членів наших асоціацій, буде чутливим для підприємств сфери платного телебачення з одного боку, але при цьому дозволить забезпечити стабільне надання послуг абонентам з доступу до телепрограм, подальше здійснення господарської діяльності із збереженням своєчасної оплати робітникам підприємств заробітної плати, здійснення своєчасних розрахунків із постачальниками контенту та  інших обов'язкових платежів», - зазначила у зверненні до Національної ради Олена Бондаренко, президент Асоціації правовласників та постачальників контенту, народний депутат України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду