Бенкендорф: Перший національний транслює Олімпійські ігри українською мовою

6 Серпня 2012
9723
6 Серпня 2012
17:43

Бенкендорф: Перший національний транслює Олімпійські ігри українською мовою

9723
На думку гендиректора канал не порушує законодавства і не дискримінує українську мову
Бенкендорф: Перший національний транслює Олімпійські ігри українською мовою

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф вважає, що недостатній обсяг володіння українською мовою спортсменів, які здобули олімпійську медаль, не є приводом для того, щоб не запрошувати їх в ефір. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа», у відповідь на відкритий лист журналістів і громадськості, які вимагають україномовної трансляції Олімпіади.

 

«Світові рекордсмени, олімпійські чемпіони, які принесли нашій країні популярність і спортивну славу, заслуговують поваги незалежно від того, якою мовою їм зручніше спілкуватися у студії», - сказав він.

 

При цьому пан Бенкендорф запевняє, що усі трансляції Літніх Олімпійських ігор на Першому національному здійснюються українською мовою і канал дотримується усіх вимог законодавства України: «У дуже незначній кількості трансляцій разом з українськими коментаторами участь брали багаторазові олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу, чия експертна оцінка того чи іншого спортивного змагання дозволяє українському глядачеві отримати більш повну картину події».

 

Також «Детектор медіа» чекає на коментар продакшину «Савік Шустер студія». Адже підписанти відкритого листа звертали увагу на присутність здебільшого російськомовних ведучих у проекті «Олімпійські пристрасті».

 

Нагадаємо, журналісти «України молодої» Дмитро Лиховій та Леся Шовкун ініціювали звернення до Єгора Бенкендорфа, який підписали представники громадськості та журналісти. Підписанти вважають порушенням своїх громадянських прав той факт, що в ефірі Першого національного в коментарях із ХХХ літніх Олімпійських ігор «українська - державна - мова перебуває на других ролях, тоді як російська - переважає». Також вони вважають, що під час трансляції мали місце дискримінаційні висловлювання щодо української мови з боку коментатора Дмитра Волкова.

 

Підписанти вимагали від керівництва НТКУ змінити мовні співвідношення в коментуванні Олімпіади на користь української мови, забезпечити не менш як 75-відсоткову квоту української мови в ефірах «Олімпійських пристрастей» із Савіком Шустером.

 

Також медійники вимагають, щоб НТКУ вибачилася перед українською громадою за образу на її адресу, що пролунала з вуст російського коментатора Дмитра Волкова, та вибачень від самого Волкова.

 

«Детектор медіа»

Фото із архіву «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9723
Читайте також
17.08.2012 08:56
Вікторія Скуба, «День»
19 367
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
grozavmae
4281 дн. тому
Как же достала аргументация, про 50,70 и т.д. процентов русскоговрящих в Украине! Ну не проблема это для нормального, образованного человека знать несколько языков!!!! Я говорю на русском, при этом абсолютно нормально воспринимаю украинский язык! Национальный канал обязан говорить на государственном языке и это факт! Некоторые тут подчеркивают, что будут смотреть ВВС, ума английский выучить хватило, а вот на государственный не осталось?!
куба
4281 дн. тому
мамба, что за бред? О ЦРУ (оно то при чем? провокатор или тупица?) о половине страны. Вопрос поставлен совершенно правильно. Хоть согласен: спортсменов, которые в большинстве при воспитпнии остались еще рос. совковые не надо языково ограничивать. Все станет на свои места со временем. А этого в Симферополе наверное просто символически, для отвода глаз наказали...
мамба
4282 дн. тому
сегодня Украина взяла золто.И вместо того чтобы радоваться,завербованные цру агентв влия ния начали опять гадить на единсвтенный телеканал,которому удалось получить право н атрансляцию олимпиады.Это в то время,как в стране больше половины говорит на русском,включая спортсменов,которые принесли нам награды.И то,что все эти люди делают,называется разжигание межэтнического конфликта и подвергатеся уголовному наказанию по статье 161 УК Украины Центральный райсуд города Симферополя завершил рассмотрение уголовного дела председателя Координационного совета русских организаций Тавриды и Севастополя Владимира Тюнина. Пророссийский активист признан виновным в совершении преступления по ст. 161 ч.2 УК Украины (разжигание межнациональной розни) и приговорен к 2,5 годам лишения свободы с отсрочкой исполнения приговора на 1 год. Об этом Новому Региону сообщил крымский правозащитник Жан Запрута Поймите,что если включат только укр язык ,первый перестанет смотртеть пол страны,а будут смотреть олимпиаду по BBC,вашему любимому канала,чертовы ЦРУшники -вы этого доиваетесь ? На них работаете ?Русские между прочим тоже люди....Если вы не в курсе
Holos predkov
4282 дн. тому
Смотрю Олимпиаду и шизею! Оба ведущих русскоязычных!!! О чем врет Бенкендорф!!!!!!!!!! Наглая русификация! В пару к Савику Пидрахуя и Колесниченко! Кремль улыбается. Ползучая лукашенизация. Стыдно господа...Коггда уже бабла наедитесь.
полілінгв
4282 дн. тому
Ніде в світі немає такої лінгвістичної шизофренії. Навіть у тих країнах, де є чотири державні мови, телепередачі ведуться ОДНІЄЮ мовою, не переходячи щомиті з одної на другу. Треба виділити для нацменшин окремі канали чи окремий час, а передачі вести одною мовою. Борімося проти двомовної шизи!
полілінгв
4282 дн. тому
Ніде в світі немає такої лінгвістичної шизофренії. Навіть у тих країнах, де є чотири державні мови, телепередачі ведуться ОДНІЄЮ мовою, не переходячи щомиті з одної на другу. Треба виділити для нацменшин окремі канали чи окремий час, а передачі вести одною мовою. Борімося проти двомовної шизи!
spoon
4282 дн. тому
Согласен, больше писать неочем? Полное отсутствие идей и логики...
абажур
4282 дн. тому
больше половины страны говорят на русском.Вот и ответ.А что они не люди????Они не имеют право слушат ьпрограмму на родном языке тем более их больше ?
клоуна "шо маст го он" )))
4282 дн. тому
Действительно,если спортсмены ,которые комментировали и помогали ведущим не говорят по Украински-при чем здесь НТКУ?Они просто помогали в нюансах,а штатные комментаторы говорили на Украинском.И вообще...ребята,хватит раскачивать лодку!Дмитро Лиховій та Леся Шовкун ...Иза таких как выначинаются межнациональные войны,подумайте о тм,что овас будет думать русскоязычное население???О том что вы просто националисты-провокаторы,а спортсмены ,которые приносят нам победы могут и не говорить на Украинском,но для страны они сделали в миллиард раз больше полезного чем ввы все-абсолютно безполезные для рбщестства,которые кроме фарисества и микроскопических волн ничего сделать не в состоянии.Самое обидное,что вы даже не понимаете как вы смешно смотритесь.Это уровень из "собачьего сердца"..---"мы из ЦВК".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду