detector.media
06.08.2012 17:43
Бенкендорф: Перший національний транслює Олімпійські ігри українською мовою
Бенкендорф: Перший національний транслює Олімпійські ігри українською мовою
На думку гендиректора канал не порушує законодавства і не дискримінує українську мову

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф вважає, що недостатній обсяг володіння українською мовою спортсменів, які здобули олімпійську медаль, не є приводом для того, щоб не запрошувати їх в ефір. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа», у відповідь на відкритий лист журналістів і громадськості, які вимагають україномовної трансляції Олімпіади.

 

«Світові рекордсмени, олімпійські чемпіони, які принесли нашій країні популярність і спортивну славу, заслуговують поваги незалежно від того, якою мовою їм зручніше спілкуватися у студії», - сказав він.

 

При цьому пан Бенкендорф запевняє, що усі трансляції Літніх Олімпійських ігор на Першому національному здійснюються українською мовою і канал дотримується усіх вимог законодавства України: «У дуже незначній кількості трансляцій разом з українськими коментаторами участь брали багаторазові олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу, чия експертна оцінка того чи іншого спортивного змагання дозволяє українському глядачеві отримати більш повну картину події».

 

Також «Детектор медіа» чекає на коментар продакшину «Савік Шустер студія». Адже підписанти відкритого листа звертали увагу на присутність здебільшого російськомовних ведучих у проекті «Олімпійські пристрасті».

 

Нагадаємо, журналісти «України молодої» Дмитро Лиховій та Леся Шовкун ініціювали звернення до Єгора Бенкендорфа, який підписали представники громадськості та журналісти. Підписанти вважають порушенням своїх громадянських прав той факт, що в ефірі Першого національного в коментарях із ХХХ літніх Олімпійських ігор «українська - державна - мова перебуває на других ролях, тоді як російська - переважає». Також вони вважають, що під час трансляції мали місце дискримінаційні висловлювання щодо української мови з боку коментатора Дмитра Волкова.

 

Підписанти вимагали від керівництва НТКУ змінити мовні співвідношення в коментуванні Олімпіади на користь української мови, забезпечити не менш як 75-відсоткову квоту української мови в ефірах «Олімпійських пристрастей» із Савіком Шустером.

 

Також медійники вимагають, щоб НТКУ вибачилася перед українською громадою за образу на її адресу, що пролунала з вуст російського коментатора Дмитра Волкова, та вибачень від самого Волкова.

 

«Детектор медіа»

Фото із архіву «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY