detector.media
03.08.2012 12:20
Прокуратура не відповіла по суті на запит НМПУ щодо LB.ua, бо не побачила клопотання про доступ до інформації
Тим часом вже було порушено кримінальну справу щодо LB.ua

Прокуратура Печерського району розглянула інформаційний запит заступника голови НМПУ Андрія Яніцького про надання інформації щодо результатів проведення перевірки за зверненням народного депутата з приводу LB.ua, але по суті не відповіла.

 

Прокуратура вважає, що не повинна відповідати по суті, оскільки в інформаційному запиті відсутнє клопотання про надання публічної інформації, розпорядником якої є прокуратура Печерського району столиці. Виконувач обов'язків прокурора Печерського району Олександр Кузьменко роз'яснив НМПУ, що статтею 2 закону «Про доступ до публічної інформації» передбачено, що його дія не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, у даному випадку - законом «Про статус народного депутата».

 

 


 

 

Нагадаємо, заступник голови Незалежної медіа-профспілки, редактор відділу «Економіка» інтернет-видання LB.ua Андрій Яніцький 12 липня звернувся до Генпрокуратури та прокуратури міста Києва з інформаційними запитами. На той момент ще не було відкрито кримінальну справу щодо LB.ua, тому він запитував у прокуратури: «Чи триває ще перевірка відносно LB.ua, чи ні? Якщо ні, коли вона закінчилася? Яке процесуальне рішення було прийнято в результаті прокурорської перевірки? Чи має ще питання прокуратура до працівників редакції LB.ua відносно заяви Ландіка В.І. або заяв інших осіб станом на 12 липня 2012 року?».

 

Як писала «Детектор медіа», 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY