У складі «Відкритої розмови» створять робочу групу із застосування статті 171 Кримінального кодексу

31 Липня 2012
6199
31 Липня 2012
10:14

У складі «Відкритої розмови» створять робочу групу із застосування статті 171 Кримінального кодексу

6199
У складі «Відкритої розмови» створять робочу групу із застосування статті 171 Кримінального кодексу

У межах проекту «Відкрита розмова» буде створено робочу групу, яка працюватиме над рекомендаціями щодо застосування 171-ї статті Кримінального кодексу, яка стосується перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Таке рішення було прийнято учасниками дев'ятого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляє прес-служба президента.

 

«Стаття не працює. Це одна з серйозних проблем журналістів. Тут потрібно щось робити або зі статтею, або з практикою застосування, - наголосила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. - Є пропозиція, запросити людей, які у Генпрокуратурі займаються цим питанням і за це відповідають. Це питання варто було б винести окремо, взяти кілька промовистих випадків, коли справа за 171-ю статтею не порушувалася, подивитися європейський досвід».

 

Прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак запропонувала створити окрему групу у складі «Відкритої розмови», яка розроблятиме рекомендації до застосування 171-ї статті Кримінального кодексу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду