detector.media
31.07.2012 10:14
У складі «Відкритої розмови» створять робочу групу із застосування статті 171 Кримінального кодексу

У межах проекту «Відкрита розмова» буде створено робочу групу, яка працюватиме над рекомендаціями щодо застосування 171-ї статті Кримінального кодексу, яка стосується перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Таке рішення було прийнято учасниками дев'ятого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляє прес-служба президента.

 

«Стаття не працює. Це одна з серйозних проблем журналістів. Тут потрібно щось робити або зі статтею, або з практикою застосування, - наголосила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. - Є пропозиція, запросити людей, які у Генпрокуратурі займаються цим питанням і за це відповідають. Це питання варто було б винести окремо, взяти кілька промовистих випадків, коли справа за 171-ю статтею не порушувалася, подивитися європейський досвід».

 

Прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак запропонувала створити окрему групу у складі «Відкритої розмови», яка розроблятиме рекомендації до застосування 171-ї статті Кримінального кодексу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY