У Лондоні проходить виставка сучасної української фотографії «Культ тіла»

31 Липня 2012
5339
31 Липня 2012
09:47

У Лондоні проходить виставка сучасної української фотографії «Культ тіла»

5339
Близько 50 робіт 12 фотографів
У Лондоні проходить виставка сучасної української фотографії «Культ тіла»

У Лондоні відкрилася виставка сучасної української фотографії «Культ тіла», пише газета «Коммерсантъ».

 

Усі 12 учасників виставки - члени об'єднання «Українська фотографічна альтернатива» (УФА), що декларує серед своїх головних завдань просування у світі робіт молодих вітчизняних фотохудожників.

 

На виставці представлено близько 50 знімків як добре відомих майстрів на кшталт Олександра Чекменьова, Романа П'ятковки, Валерія та Наталі Черкашиних, так і новачків. Зібрав їх разом досвідчений куратор і фотограф Михайло Педан - колишній харків'янин, який давно мешкає в Стокгольмі, де має власну фотошколу. Він бере активну участь і в діяльності заснованого у 2011 році об'єднання «Українська фотографічна альтернатива».

 

Менш ніж за півтора роки існування УФА організувала кілька виставок в Україні, а також представила роботи своїх учасників на Московській бієнале сучасного мистецтва і фотофестивалях у Китаї і США. Саме в Х'юстоні знімки були помічені співробітниками лондонського арт-агентства Leisure.

 

Михайло Педан вирішив присвятити експозицію проблемі тілесності під іронічним девізом «У здоровому тілі - здоровий дух». Відкриття виставки не випадково збіглося з початком Олімпійських ігор у Лондоні. Михайло Педан стверджує, що, представляючи як ідеал «накачаних хімією атлетів, багатомільярдна індустрія Олімпійських ігор спекулює на мрії» і служить тим же цілям, що й гламур, нав'язуючи суспільству фальшиві, що не мають нічого спільного з реальністю зразки «красенів і красунь».

 

Після Лондона «Культ тіла» переїде до Брістоля.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду