У Росії обмежили рекламу алкоголю в пресі та інтернеті

21 Липня 2012
6329
21 Липня 2012
16:30

У Росії обмежили рекламу алкоголю в пресі та інтернеті

6329
На початку 2013-го року вступить в силу закон про її заборону
У Росії обмежили рекламу алкоголю в пресі та інтернеті

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що обмежує розміщення реклами у друкованих ЗМІ та інернеті. Про це повідомляє офіційний сайт глави РФ. На початку 2013-го року вступить в силу закон про заборону цієї реклами в песі та інтертнет-ЗМІ.

 

Мета - «створення умов, спрямованих на зниження споживання алкогольної продукції, у тому числі пива».

 

Зокрема, до 31 грудня 2012 року реклама алкогольної продукції із вмістом етилового спирту 5 і більше відсотків обсягу готової продукції дозволяється на 1-й і останній шпальтах газет, а також на 1-й і останній сторінках і обкладинках журналів (крім друкованих видань, призначених для неповнолітніх).

 

Відповідні зміни регулює підписаний Путіним Федеральний закон «Про внесення змін до статті 21 Федерального закону "Про рекламу" та статті 3 Федерального закону "Про внесення змін до Федерального закону «Про державне регулювання виробництва і обігу етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції»" і окремі законодавчі акти Російської Федерації та визнання таким, що втратив силу Федерального закону "Про обмеження роздрібного продажу і споживання (розпивання) пива та напоїв, що виготовляються на його основі"».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6329
Читайте також
13.09.2012 09:36
Анастасія Богуславська, «Україна молода»
5 393
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду