На гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника подали до суду

16 Липня 2012
9111
16 Липня 2012
16:35

На гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника подали до суду

9111
За те, що назвав тих, кого навчають українською мовою, «недорасою»
На гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника подали до суду

Мешканець Луганська Валентин Ткалич звернувся до Ленінського районного суду міста з позовом про визнання депутата обласної ради (Партія регіонів) і генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника винним у порушенні його громадянських прав, пише ТСН з посиланням на УНІАН.

 

«6 липня під час засідання тринадцятої сесії Луганської обласної ради шостого скликання розглядалося питання щодо прийняття рішення № 13/1 про політичну ситуацію, яка склалася в Україні у зв'язку з проголосованим законом України "Про засади державної мовної політики", - повідомив позивач. - Під час обговорення зазначеного питання виступив депутат Луганської обласної ради Мірошник, який сказав таке: "Українську мову гноблять, українську мову потрібно захистити!" Та що ж це за мова така нещасна, якщо її потрібно захистити від усього, якщо ця мова має рости в оранжереї? Тобто виходить, що цією мовою, якщо ми вчимо своїх дітей, то ми позбавляємо їх всього, ми ростимо просто недона..., недорасу».

 

На думку Валентина Ткалича, зважаючи на те, що він свого часу навчався в школі українською мовою, Родіон Мірошник публічно обізвав його «недорасою» і таким чином своїм публічним виступом порушив його права громадянина, які гарантовані ст. 24 Конституції України, а саме: «Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками». Пан Ткалич просить суд визнати пана Мірошника винним у порушенні його громадянських прав і змусити публічно перепросити.

 

Як відомо, 6 липня Луганська облрада на позачерговій сесії ухвалила заяву, в якій висловилася на підтримку закону «Про основи державної мовної політики». За документ проголосували 94 депутати з 95, присутніх у залі.

 

Родіон Мірошник у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що на засіданні облради висловлював свою суб'єктивну точку зору. «Ткалича в зале заседания облсовета не было. У нас есть категория националистически ориентированных людей, которые пиарятся на всем, что шевелится. В данном случае я не могу иначе расценить этот иск как собственный пиар Ткалича, чтобы его не забыли. Есть распечатка того, что я сказал на сессии, больше это касалось высшего образования. Я считаю, что лучше обучать детей, имея русскую методическую базу, дополняя ее украинской и английской. Как менеджеры и управленцы или кто-либо они гораздо более конкурентоспособней, нежели те, которых обучают исключительно на крайне сырой украинской терминологии. Я когда читаю нововведенные словари терминов, к моему большому сожалению вижу, что они были написаны под девизом: "Давайте введем любую терминологию, только не русскоязычную". Поэтому у меня есть большие вопросы к качеству образования. В данном случае я высказывал свою личную субъективную точку зрения, на что имею полное право», - сказав Родіон Мірошник.

 

Нагадаємо, Родіон Мірошник вдруге очолив Луганську обласну державну телерадіокомпанію восени 2011 року. Раніше він керував телекомпанією із жовтня 2006 року до квітня 2010 року. До цього у 2005-2006 роках він був керівником прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та прес-секретарем народного депутата і прем'єр-міністра Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9111
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запорізька ОДТРК
4323 дн. тому
Недалеко від Мірошника "втік" ген. директор Запорізької ОДТРК Володимир Кузенко, котрий у своїй приватній газеті "Верже" закликає:"На флоте есть такая команда «Свистать всех наверх!», означающая, что необходимо готовится к ответственному моменту в выполнении поставленной перед кораблем задачи, и занять свое место, определенное боевым расписанием. Думается необходимо быть готовым к ее поступлению и исполнению патриотическими демократическими силами страны, чтоб при необходимости дать достойный отпор распоясавшейся националистической нечисти" (12 липгя 2012). Чи буде реакція Держкомтелерадіо на українофобські заяви своїх горе - підлеглих, які , до речі, зовсім не володіють державною мовою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду