Побили журналістку газети «Експрес» Світлану Мартинець

13 Липня 2012
12155
13 Липня 2012
12:50

Побили журналістку газети «Експрес» Світлану Мартинець

12155
Під час розслідуванням діяльності секти Догнала
Побили журналістку газети «Експрес» Світлану Мартинець

На Львівщині на журналістку газети «Експрес» Світлану Мартинець напали під час розслідуванням діяльності так званої секти Догнала. Про це пише сайт texty.org.ua з посиланням на газету «Експрес».

 

Світлана Мартинець у ході розслідування намагалася поспілкуватися зі священиком УГКЦ, якого, за деякими свідченнями, захопили та силою утримували догналівці. Щойно журналістка зайшла на священне обійстя у Жовкві (містечко неподалік Львова), на неї напали три жінки, одягнені, як монахині.

 

За словами Світлани Мартинець, жінки «наносили удари зі знанням справи, одна з них робила це, ймовірно, ланцюгом». За результатами судово-медичної експертизи, у журналістки виявили забої грудної клітки та голови, струс головного мозку.

 

За інформацією газети «Експрес», оперативна група міліції прибула на місце пригоди за кілька хвилин. Газета продовжує своє розслідування, а також опублікувала фото жінок з надією, що їх упізнають, знайдуть і притягнуть до відповідальності. Як з'ясували згодом журналісти «Експресу», особи, які напали на Світлану Мартинець, - члени секти Догнала (відомої також як «підгорецькі отці»).

 

Нагадаємо, Світлана Мартинець минулого року провела цикл розслідувань, у яких звинуватила Андрія Слюсарчука (так званого Доктора Пі) у фальсифікаціях, незаконній лікарській діяльності і навіть убивствах. Андрій Слюсарчук був затриманий міліцією у межах кримінальної справи і наразі перебуває у Львівській обласній психіатричній лікарні, де проходить відповідну експертизу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду