Ведучий «Первого канала» заявив про «насильницьку українізацію» і «брехню про геноцид українців» (ВІДЕО)

10 Липня 2012
7204
10 Липня 2012
16:40

Ведучий «Первого канала» заявив про «насильницьку українізацію» і «брехню про геноцид українців» (ВІДЕО)

7204
«Первый канал» продовжує просувати тезу про «20 мільйонів росіян в Україні»
Ведучий «Первого канала» заявив про «насильницьку українізацію» і «брехню про геноцид українців» (ВІДЕО)

Ведучий і керівник недільної інформаційно-аналітичної програми «Воскресное время» на «Первом канале» Петро Толстой заявив про «насильницьку українізацію» та «прищеплення брехні про геноцид українців» в Україні. Таку підводку він зробив до сюжету про ухвалення мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова у випуску «Воскресного времени» за 8 липня.

 

«Тем временем на Украине случился новый политический кризис: Верховная Рада приняла закон о предании русском языку статуса регионального в половине областей. И это незначительное в любой другой стране мира событие всколыхнуло украинских националистов. Показательно, что за годы насильственной украинизации, когда в стране, где живет более 20 миллионов русских, принудительно повсюду насаждался украинский язык и извращалась русская история, прививалось вранье про геноцид украинцев и про героизм бендеровцев, не было со стороны русскоговорящих и сотой доли таких страстей, как сегодня. Все и так знали, почему Николай Васильевич Гоголь свои книги писал на русском, а застольные песни пел на украинском», - заявив Петро Толстой.

 

 

 

 

Про «20 мільйонів росіян», які живуть в Україні, нагадаємо, заявив в ефірі програми «Познер» на «Первом канале» 25 червня прем'єр-міністр України Микола Азаров. Услід за ним цим числом протягом усієї програми оперував і ведучий Володимир Познер. Натомість, за даними останнього перепису населення від 2001 року, в Україні проживає 8,3 млн росіян, що становить 17,3% усього населення; російську мову визначили як рідну 29,6% населення, тобто 14,3 млн осіб.

 

Петро Толстой не вперше дозволяє собі різкі випади у підводках: раніше він, наприклад, називав мерзотниками «інтернет-болотну публіку» - противників кандидата в президенти Росії Володимира Путіна.

 

Випуск «Воскресного времени» 8 липня був останнім для Петра Толстого: тележурналіст залишає програму після восьми років роботи.

 

«Детектор медіа»

 

Відео «Первого канала»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду