detector.media
11.07.2012 12:49
Звільнився ведучий «Первого канала», котрий оголосив про «насильницьку українізацію»
Звільнився ведучий «Первого канала», котрий оголосив про «насильницьку українізацію»
Звільнився не через свої заяви

Телеведучий і керівник недільної інформаційно-аналітичної програми «Воскресное время» на «Первом канале» Петро Толстой звільнився, повідомляє «Коммерсантъ (Украина)».  У випуску «Воскресного времени» від 8 липня Петро Толстой заявив про «насильницьку українізацію», «прищеплення брехні про геноцид українців» та «викривленні російської історії» в Україні, чим провокував міжнародний скандал.

 

Що саме стало причиною звільнення - наразі невідомо: про свій ухід Петро Толстой повідомив у тому ж випуску «Воскресного времени» від 8 липня. Він сказав, що програму буде перезапущено у новому форматі, і уточнив, що наступного сезону програму робитиме нова команда.

 

У вівторок, 10 липня Міністерство зовнішніх справ України закликало іноземних журналістів зважено підходити до підготовки сюжетів про події довкола мовного питання, «з приводу трактування історії, мовної і гуманітарної політики держави». На думку МЗС, ці питання є предметом внутрішньої дискусії і не повинні обговорюватися закордонними партнерами.

 

«Детектор медіа»

Фото Дмитра Духаніна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY