Міжвідомча робоча група зі свободи слова за рік розглянула 116 звернень, вирішила – 34

9 Липня 2012
6608
9 Липня 2012
18:06

Міжвідомча робоча група зі свободи слова за рік розглянула 116 звернень, вирішила – 34

6608
Підсумки діяльності програми «Відкрита розмова» за рік роботи
Міжвідомча робоча група зі свободи слова за рік розглянула 116 звернень, вирішила – 34

Станом на 1 липня 2012 року до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів надійшло 116 звернень, частина з яких чекала на розгляд ще з 2005 року. У результаті моніторингу звернень 34 із них знято з контролю за спільною згодою постійних учасників Міжвідомчої робочої групи. Про це повідомляє прес-служба президента України, підбиваючи підсумки діяльності програми «Відкрита розмова» за рік роботи.

 

За рік роботи відбулося вісім публічних засідань Міжвідомчої робочої групи, на яких детально розглядались найбільш резонансні справи та обговорювались актуальні питання роботи журналістів в Україні.

 

За результатами обговорень ухвалювалися спільні рекомендації учасників, покликані покращити умови роботи журналістів і запобігти непорозумінням у майбутньому.

 

Із лютого 2012 року при Міжвідомчій робочій групі почав працювати міжвідомчий комітет з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ. Міжвідомча група на засіданнях розглядає справи, які потребують широкого публічного обговорення, а комітет займається всіма поточними питаннями.

 

Усі заходи в межах програми «Відкрита розмова» відбуваються у відкритому режимі. Повна інформація про діяльність, а також стенограми засідань Міжвідомчої робочої групи розміщуються на офіційному сайті президента. З 9 травня 2012 року діалог ведеться також й у неофіційному режимі в соціальній мережі Facebook. Відео засідань викладається на сайті інтернет-видання «Детектор медіа».

 

«Учасники програми налагодили постійне листування з міжнародними організаціями та їх інформування стосовно діяльності програми. Діяльність із забезпечення свободи слова в Україні схвально оцінила Організація з безпеки і співробітництва у Європі та Міжнародна місія з питань свободи слова в Україні», - зазначають у прес-службі глави держави.

 

Прес-секретар президента Дарія Чепак, керівник Міжвідомчої робочої групи, подякувала представникам ЗМІ та членам громадських організацій за конструктивну співпрацю. «За рік ми домоглися головного - "Відкрита розмова" стала платформою для публічного обговорення проблем журналістів, захисту їх прав та налагодження діалогу між ЗМІ та владою. Спільними зусиллями ми започаткували багато ініціатив і будемо надалі працювати над їх успішною реалізацією. Сподіваюсь, що найближчим часом ми знайдемо алгоритм для ефективного втілення рішень робочої групи», - зазначила пані Чепак.

 

Нагадаємо, 4 липня 2011 року прес-служба президента України представила програму «Відкрита розмова». Програма стала серією заходів із налагодження діалогу між представниками ЗМІ та органами влади, правоохоронними структурами.

 

6 липня 2011 року розпорядженням президента України створено Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду