У Карлових Варах презентовано український фільм «Будинок з баштою»

6 Липня 2012
6966
6 Липня 2012
14:10

У Карлових Варах презентовано український фільм «Будинок з баштою»

6966
У Карлових Варах презентовано український фільм «Будинок з баштою»

Вчора, 5 липня, на кінофестивалі в Карлових Варах відбувся показ фільму українського режисера Єви Нейман «Будинок з баштою». На кінофестивалі картину представляли режисер і автор сценарію Єва Нейман, актриса Віталіна Біблів і художник по костюмах Руслан Хвастов, повідомляє прес-служба каналу «1+1».

 

Картина виробництва компанії «1+1 production» бере участь у конкурсній програмі фестивалю «Від Сходу до Заходу». Всього в секції бере участь 12 картин, оцінювати їх будуть 5 членів міжнародного журі.

 

Після показу глядачі (продюсери, режисери, кінокритики) понад півгодини спілкувалися з режисером Євою Нейман. Надійшло кілька запрошень від інших фестивалів зі Східної Європи та Близького Сходу.

 

«Такий старт для картини, як фестиваль у Карлових Варах - а це дуже хороший фестиваль, із серйозною програмою і великими традиціями-для картини престиж. І я рада, що це не в останню чергу допомогло публіці сприйняти фільм так тепло і доброзичливо. Я схвильована і щаслива »- зазначила Єва Нейман.

 

«Будинок з баштою» оповідає трагічну історію 8-річного хлопчика, який повертався з мамою в рідне місто з евакуації, взимку 1944 року. На півдорозі додому, на невідомому полустанку їх знімають з поїзда, так як мати хлопчика захворіває на тиф і незабаром помирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем, серед чужих людей яким, за великим рахунком, немає до нього справи. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з баштою.

 

Сценарій до фільму написаний за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна «Будинок з баштою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду