Під час трансляцій Євро-2012 українські канали заробили близько 3 млн євро (+ВІДЕО)

1 Липня 2012
8237
1 Липня 2012
15:16

Під час трансляцій Євро-2012 українські канали заробили близько 3 млн євро (+ВІДЕО)

8237
Що становить лише чверть затрат на купівлю прав на покази
Під час трансляцій Євро-2012 українські канали заробили близько 3 млн євро (+ВІДЕО)

За приблизними підрахунками, надходження до бюджетів українських телеканалів під час Євро-2012 склали 3 млн євро. Такі дані в ефірі «Шустер live» на Першому національному навів гендиректор комунікаційної групи Aegis Media/GMG Олександр Гороховський. «Рекламні надходження склали понад 2 млн євро, ще 1 млн забезпечило спонсорство», - сказав він.

 

Нагадаємо, матчі Єврочемпіонату транслювали Перший національний, а також телеканали «Україна» та «Футбол».

 

Генеральний директор Першого національного Єгор Бенкендорф нагадав, що за права на трансляції канал сплатив 13 млн євро. Частину цих прав відразу ж запропонували іншим каналам, заощадивши тким чином 10 млн євро. «Заробіток на таких трансляціях є збитковим, - розповів Єгор Бенкендорф. - Рекламні надходження покривають лише 25% затрат». Як уточнив гендиректор, можливості для рекламодавців були обмежені умовами контракту з УЄФА, який пан Бенкендорф вважає жорстким. «Наприклад, передбачені обмеження для кількості брендів у рекламі. У результаті з 12 спонсорів такі умови влаштували двох», - уточнив Єгор Бенкендорф.

 

За його словами, Перший національний заплатив 20% вартості прав на трансляції, і половину матчів чемпіонату глядачі мали можливість дивитися в прямому ефірі, і всі 100% - лише у повторі.

 

Такий розподіл трансляцій, за відгуками глядачів, не вдовольнив спортивну аудиторію. Напиклад, мешканець Західної України, який телефонував до студії «Шустер live», розповів, що в цьому регіоні глядачі не мали можливості дивитися телеканал «Україна». Частину матчів вони намагалися знайти на європейських телеканалах, доповнюючи їх звуковою трансляцією радіо «Ера».

 

Екс-генеральний директор телеканалу «Україна» Вальдемар Дзікі під час прямого включення втішив телеменеджерів і рекламістів, нагадавши, що подібні спортивні події стають збитковими для телекомпаній в усьому світі. За його словами, і польське телебачення не відзначилося шаленими прибутками: рекламні находження місцевих телеканалів склали близько 20 млн євро, а затрати на купівлю прав були вищими щонайменше на 10 млн євро.

 

«Я думаю, такий стан речей - це питання не лише Єврочемпіонату. Всі великі спортивні події у світі починають бути затратними, і така тенденція є і в США, де великі телекомпанії теж виходять в нуль або лишаються в мінусі. І це стосується не лише футболу», - розповів Вальдемар Дзікі.

 

З відео цього фрагменту ток-шоу можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8237
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джокер
4316 дн. тому
таким образом мы имеем то,что юлагодаря Первому все имели возможность иметь видео не только на первом.это очень грамотно-я лично против любой монополии
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду