detector.media
01.07.2012 15:16
Під час трансляцій Євро-2012 українські канали заробили близько 3 млн євро (+ВІДЕО)
Що становить лише чверть затрат на купівлю прав на покази

За приблизними підрахунками, надходження до бюджетів українських телеканалів під час Євро-2012 склали 3 млн євро. Такі дані в ефірі «Шустер live» на Першому національному навів гендиректор комунікаційної групи Aegis Media/GMG Олександр Гороховський. «Рекламні надходження склали понад 2 млн євро, ще 1 млн забезпечило спонсорство», - сказав він.

 

Нагадаємо, матчі Єврочемпіонату транслювали Перший національний, а також телеканали «Україна» та «Футбол».

 

Генеральний директор Першого національного Єгор Бенкендорф нагадав, що за права на трансляції канал сплатив 13 млн євро. Частину цих прав відразу ж запропонували іншим каналам, заощадивши тким чином 10 млн євро. «Заробіток на таких трансляціях є збитковим, - розповів Єгор Бенкендорф. - Рекламні надходження покривають лише 25% затрат». Як уточнив гендиректор, можливості для рекламодавців були обмежені умовами контракту з УЄФА, який пан Бенкендорф вважає жорстким. «Наприклад, передбачені обмеження для кількості брендів у рекламі. У результаті з 12 спонсорів такі умови влаштували двох», - уточнив Єгор Бенкендорф.

 

За його словами, Перший національний заплатив 20% вартості прав на трансляції, і половину матчів чемпіонату глядачі мали можливість дивитися в прямому ефірі, і всі 100% - лише у повторі.

 

Такий розподіл трансляцій, за відгуками глядачів, не вдовольнив спортивну аудиторію. Напиклад, мешканець Західної України, який телефонував до студії «Шустер live», розповів, що в цьому регіоні глядачі не мали можливості дивитися телеканал «Україна». Частину матчів вони намагалися знайти на європейських телеканалах, доповнюючи їх звуковою трансляцією радіо «Ера».

 

Екс-генеральний директор телеканалу «Україна» Вальдемар Дзікі під час прямого включення втішив телеменеджерів і рекламістів, нагадавши, що подібні спортивні події стають збитковими для телекомпаній в усьому світі. За його словами, і польське телебачення не відзначилося шаленими прибутками: рекламні находження місцевих телеканалів склали близько 20 млн євро, а затрати на купівлю прав були вищими щонайменше на 10 млн євро.

 

«Я думаю, такий стан речей - це питання не лише Єврочемпіонату. Всі великі спортивні події у світі починають бути затратними, і така тенденція є і в США, де великі телекомпанії теж виходять в нуль або лишаються в мінусі. І це стосується не лише футболу», - розповів Вальдемар Дзікі.

 

З відео цього фрагменту ток-шоу можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY