Мешканець Миколаєва позивається до голови облради за інтерв’ю російською

30 Червня 2012
10242
30 Червня 2012
02:02

Мешканець Миколаєва позивається до голови облради за інтерв’ю російською

10242
Через порушення його права на отримання інформації українською мовою
Мешканець Миколаєва позивається до голови облради за інтерв’ю російською

Мешканець Миколаєва Анатолій Ільченко подав позов до суду до голови Миколаївської обласної ради Ігоря Дятлова. Він звинувачує чиновника в тому, що той дав інтерв'ю радіостанції «Ера» російською мовою. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Миколаївської облради.

 

Пан Ільченко наголошує: ведучий ставив запитання Ігорю Дятлову українською мовою, а Дятлов відповідав російською й не повторював їх українською. Тим самим, на думку слухача, порушено його право на отримання інформації українською мовою.

 

Позивач вимагає зобов'язати голову облради утримуватися від використання російської мови «не одночасно з українською», а також надати йому інтерв'ю, що прозвучало в ефірі радіостанції «Ера» 5 червня 2012 року, в перекладі українською мовою.

 

Ігор Дятлов зазначив, що готовий до будь-якого рішення суду, «якщо це зніме проблему російської мови в Миколаєві». Він підкреслив, що вільно говорить як українською, так і російською мовами, а також коли спілкується англійською.

 

«Подібні позови сьогодні роз'єднують країну, - сказав голова облради. - Я не згоден із Анатолієм Ільченком з однієї простої причини: ми не маємо шукати те, що нас роз'єднує. Давайте вільно говорити тими мовами, які нам зрозумілі, які сприймає суспільство, щоб у нас не виникало жодних проблем. Я вважаю, що у нас достатньо інших питань, якими треба займатися».

 

Позов розглядатиме Миколаївський окружний адміністративний суд. Незабаром буде призначено дату засідання.

 

У 2010 році Ленінський районний суд Миколаєва за позовом Анатолія Ільченка виніс рішення, яким заборонив міському голові Миколаєва Володимиру Чайці використовувати в своїх публічних виступах будь-яку мову, окрім української.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10242
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
4320 дн. тому
До Iehbr (Шурика) та до людини у якої щось там з горлом: Це якраз і є яскравий приклад двомовності яку хоче запровадити ПР. Адже політик повинен говорити обидвома мовами, а отже за прикладом Канади він мав би відповісти або мовою запитання, або обидвома, або в крайньому разі на укррусі (в Канаді - франглє). Хочете двомовності — спершу вивчіть українську так як ми знаємо іноземну російську!
Олег, Київ
4321 дн. тому
В Україні ігнорується Конституція, "Закон про мови". Чиновники знущаються з української мови. Російська мова є панівною в Україні. Використання її забезпечене статтею 10 Конституції України. Проект Закону Колесніченка - Ківалова спрямований на знищення української мови, породжує "те, що нас роз'єднує". "Горловчанину" на змітку: "Закон о языках" в Україні прийнято 20 років тому.
das
4321 дн. тому
маразм крепчал
Горловчанин
4321 дн. тому
Идиотизм... Надо срочно принимать Закон о языках.
Iehbr
4321 дн. тому
Хорошая реклама того что русский надо делать государственым. В Николаеве он точно первым станет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду