detector.media
30.06.2012 02:02
Мешканець Миколаєва позивається до голови облради за інтерв’ю російською
Через порушення його права на отримання інформації українською мовою

Мешканець Миколаєва Анатолій Ільченко подав позов до суду до голови Миколаївської обласної ради Ігоря Дятлова. Він звинувачує чиновника в тому, що той дав інтерв'ю радіостанції «Ера» російською мовою. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Миколаївської облради.

 

Пан Ільченко наголошує: ведучий ставив запитання Ігорю Дятлову українською мовою, а Дятлов відповідав російською й не повторював їх українською. Тим самим, на думку слухача, порушено його право на отримання інформації українською мовою.

 

Позивач вимагає зобов'язати голову облради утримуватися від використання російської мови «не одночасно з українською», а також надати йому інтерв'ю, що прозвучало в ефірі радіостанції «Ера» 5 червня 2012 року, в перекладі українською мовою.

 

Ігор Дятлов зазначив, що готовий до будь-якого рішення суду, «якщо це зніме проблему російської мови в Миколаєві». Він підкреслив, що вільно говорить як українською, так і російською мовами, а також коли спілкується англійською.

 

«Подібні позови сьогодні роз'єднують країну, - сказав голова облради. - Я не згоден із Анатолієм Ільченком з однієї простої причини: ми не маємо шукати те, що нас роз'єднує. Давайте вільно говорити тими мовами, які нам зрозумілі, які сприймає суспільство, щоб у нас не виникало жодних проблем. Я вважаю, що у нас достатньо інших питань, якими треба займатися».

 

Позов розглядатиме Миколаївський окружний адміністративний суд. Незабаром буде призначено дату засідання.

 

У 2010 році Ленінський районний суд Миколаєва за позовом Анатолія Ільченка виніс рішення, яким заборонив міському голові Миколаєва Володимиру Чайці використовувати в своїх публічних виступах будь-яку мову, окрім української.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY