«Коммерсантъ-ТВ» призупинив мовлення

26 Червня 2012
6411
26 Червня 2012
16:23

«Коммерсантъ-ТВ» призупинив мовлення

6411
Холдинг «Коммерсантъ» розроблятиме нову модель розвитку каналу
«Коммерсантъ-ТВ» призупинив мовлення

Нове керівництво російського холдингу «Коммерсантъ» продовжує процес оптимізації медіахолдингу. 26 червня оголошено про призупинення мовлення телеканалу «Коммерсантъ-ТВ», пише Kommersant.ru.

 

У холдингу вважають, що канал у його нинішньому вигляді економічно неефективний і не має можливості вийти на самоокупність. «Оскільки підтримка мовлення каналу пов'язана зі значними витратами, у тому числі на розповсюдження телевізійного сигналу по кабельних мережах, прийнято рішення тимчасово призупинити мовлення "Коммерсантъ-ТВ" і зайнятися розробкою нової моделі його розвитку», - - пояснив генеральний директор холдингу «Коммерсантъ» Дмитро Сергєєв.

 

Генеральний директор видавничого дому «Коммерсантъ» Павло Філенков також назвав причинами призупинення мовлення каналу суто економічні. «При існуючій концепції телеканал не може вийти в прибуток. Зараз його контент більше відповідає контенту телеканалів, що розповсюджуються за платною моделлю, при цьому бізнес-модель "Коммерсантъ-ТВ" - рекламна. До того ж нам доводиться платити за поширення в кабельних мережах», - зазначив він. За його словами, канал у новій концепції, швидше за все, збереже рекламну модель, але стане більш традиційним, наприклад, з'являться телеведучі.

 

Новинний телеканал «Коммерсантъ-ТВ» стартував у вересні 2011 року. Телеканал позиціонувався як джерело актуальних новин і оперативних коментарів. При чому на екрані не було ведучого, вся інформація подавалася у вигляді фотографій, ілюстрацій і змінного тексту, розбитого за темами. Як пояснювали керівники проекту, «це телеканал, який можна дивитися не слухаючи і слухати не дивлячись».

 

Інвестиції у створення не ефірного каналу шеф-редактор об'єднаної редакції електронних ЗМІ холдингу «Коммерсантъ» Дмитро Солопов оцінював у $ 4-5 млн. Строки виходу на окупність подібних проектів, за даними експертів, не менше п'яти років. Значна частина інвестицій іде на вихід до кабельних мереж.

 

«Коммерсантъ-ТВ» - другий оптимізований проект холдингу «Коммерсантъ». 19 червня було оголошено про закриття російської версії журналу Citizen K. Це рішення пояснили також комерційними причинами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду