Головний слідчий Росії заперечив погрози заступнику редактора «Новой газеты» Сергію Соколову

14 Червня 2012
6613
14 Червня 2012
16:17

Головний слідчий Росії заперечив погрози заступнику редактора «Новой газеты» Сергію Соколову

6613
Але визнав, що між ним і Соколовим відбулася «дуже емоційна розмова на підвищених тонах»
Головний слідчий Росії заперечив погрози заступнику редактора «Новой газеты» Сергію Соколову

Голова Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Бастрикін заявляє, що не вивозив у ліс заступника головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова на розмову та не погрожував йому. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Известия», коментуючи відкритий лист «Новой газеты» про те, що Сергій Соколов був змушений залишити країну через погрози пана Бастрикіна.

 

Олександр Бастрикін зазначив: «Киньте. Хоча б ви не повторюйте дурниці й інсинуації несумлінних колег. Тепер по суті. Перше - у лісі я не був уже навіть не пам'ятаю скільки років. Робота настільки напружена, що не до поїздок на природу».

 

Водночас він визнав, що між ним і Соколовим відбулася перепалка на нараді в Нальчику.  «Ніхто нікого не вивозив - це просто маячня хворого мозку. Відбулася дуже емоційна розмова на підвищених тонах», - додав пан Бастрикін.

 

13 червня в «Новой газете» було опубліковано відкритий лист головного редактора Дмитра Муратова, у якому він звинувачував голову Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна у погрозах на адресу Сергія Соколова, який через це змушений був виїхати з країни.

 

У тексті говориться, що під час наради в Нальчику на початку червня Олександр Бастрикін зажадав від Сергія Соколова вибачень за статтю про вирок одному з фігурантів справи про масове вбивство в Кущевській.

 

Як стверджується в листі, після повернення в Москву охорона Бастрикіна відвезла Соколова в ліс, де голова СКР, залишившись із журналістом наодинці, нібито «грубо погрожував життю» Сергія Соколова.

 

У відповідь на відкритий лист «Новой газеты» журналісти вирішили провести одиночні пікети під будівлею Слідчого комітету в Москві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду