Заступник редактора «Новой газеты» втік з Росії через погрози

13 Червня 2012
6663
13 Червня 2012
15:44

Заступник редактора «Новой газеты» втік з Росії через погрози

6663
Сергію Соколову нібито погрожує голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін
Заступник редактора «Новой газеты» втік з Росії через погрози

Головний редактор російського видання «Новоя газета» Дмитро Муратов заявив, що його заступник Сергій Соколов був змушений виїхати з Росії у зв'язку із загрозою життю і здоров'ю. Про це повідомляє BBC.

 

13 червня в «Новой газете» було опубліковано відкритий лист Муратова, у якому він звинувачував голову Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна у погрозах на адресу Сергія Соколова

 

У тексті говориться, що під час наради в Нальчику на початку червня Олександр Бастрикін зажадав від Сергія Соколова вибачень за статтю про вирок одному з фігурантів справи про масове вбивство в Кущевській.

 

Як стверджується в листі, після повернення в Москву охорона Бастрикіна відвезла Соколова в ліс, де голова СКР, залишившись із журналістом наодинці, нібито «грубо погрожував життю» Сергія Соколова.

 

«Ми не стали наводити ніяких подробиць цієї зустрічі в моєму листі і не стали їх публікувати в надії дочекатися від пана Бастрикіна відповіді, яка б гарантувала безпеку Сергія Соколова, якого зараз ми змушені приховувати за межами Батьківщини», - сказав Дмитро Муратов BBC.

 

У тексті відкритого листа Дмитро Муратов зажадав від глави Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна гарантій безпеки для журналістів видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду