detector.media
14.06.2012 16:17
Головний слідчий Росії заперечив погрози заступнику редактора «Новой газеты» Сергію Соколову
Але визнав, що між ним і Соколовим відбулася «дуже емоційна розмова на підвищених тонах»

Голова Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Бастрикін заявляє, що не вивозив у ліс заступника головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова на розмову та не погрожував йому. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Известия», коментуючи відкритий лист «Новой газеты» про те, що Сергій Соколов був змушений залишити країну через погрози пана Бастрикіна.

 

Олександр Бастрикін зазначив: «Киньте. Хоча б ви не повторюйте дурниці й інсинуації несумлінних колег. Тепер по суті. Перше - у лісі я не був уже навіть не пам'ятаю скільки років. Робота настільки напружена, що не до поїздок на природу».

 

Водночас він визнав, що між ним і Соколовим відбулася перепалка на нараді в Нальчику.  «Ніхто нікого не вивозив - це просто маячня хворого мозку. Відбулася дуже емоційна розмова на підвищених тонах», - додав пан Бастрикін.

 

13 червня в «Новой газете» було опубліковано відкритий лист головного редактора Дмитра Муратова, у якому він звинувачував голову Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна у погрозах на адресу Сергія Соколова, який через це змушений був виїхати з країни.

 

У тексті говориться, що під час наради в Нальчику на початку червня Олександр Бастрикін зажадав від Сергія Соколова вибачень за статтю про вирок одному з фігурантів справи про масове вбивство в Кущевській.

 

Як стверджується в листі, після повернення в Москву охорона Бастрикіна відвезла Соколова в ліс, де голова СКР, залишившись із журналістом наодинці, нібито «грубо погрожував життю» Сергія Соколова.

 

У відповідь на відкритий лист «Новой газеты» журналісти вирішили провести одиночні пікети під будівлею Слідчого комітету в Москві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY