У Києві представили польську стрічку «Папараці»

13 Червня 2012
4934
13 Червня 2012
15:12

У Києві представили польську стрічку «Папараці»

4934
Про етику професії фотографа і запити польського суспільства
У Києві представили польську стрічку «Папараці»

У межах Фестивалю європейських короткометражних фільмів у Києві відбувся показ стрічки «Папараці» польського режисера Пьотра Бернася. Картину знято в межах документальної програми Wajda Studio (колишня Школа кінорежисерської майстерності Анджея Вайди).

 

«Папараці» оповідає про особливості професії та моралі польського фотографа «жовтого» жанру Пшемислава Стоппи. На очах глядачів він полює за сенсаційними знімками режисера Романа Поланського та лідера опозиційної польської партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського. Чергуючи свої оповіді про життя з частим словом «курва», Стоппа часом сумнівається в доцільності окремих зйомок, однак лишається мисливцем за людськими помилками і слабкостями.

 

«Папараці» охоплює найрезонансніші події 2010 року, що висвітлювалися в польських ЗМІ. У ньому йдеться, зокрема, про реакцію польського суспільства на катастрофу літака з елітою Польщі під Смоленськом.

 

Фільм є дискусійним, перш за все, щодо етичних аспектів роботи папараці та зафіксованих медіа суспільних цінностей.

 

Фестиваль європейських короткометражних фільмів розпочався у Києві 11 червня і завершує свою роботу сьогодні, 13 червня. Проходить на території імпровізованого «Європейського містечка» - ініціативи Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) спільно з Європейським Союзом та Київської міської державної адміністрації.

 

Участь у фестивалі беруть фільми режисерів 12-ти країн. Програма складається з трьох частин: «Короткометражні анімаційні фільми»(11 червня), «Кіно сьогодні» (12 червня) та «Спорт у кіно».

 

 


 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4934
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду