Дмитро Томашпольський отримав премію «Петрополь»

7 Червня 2012
8491
7 Червня 2012
15:58

Дмитро Томашпольський отримав премію «Петрополь»

8491
За створення поетичного образу Анни Ахматової засобами кінематографу
Дмитро Томашпольський отримав премію «Петрополь»

Український кінорежисер Дмитро Томашпольський став лауреатом російської художньої премії «Петрополь». Про це «Детектор медіа» дізналася в самого режисера.

 

Церемонія вручення 14-ї художньої премії «Петрополь» відбулася в Санкт-Петербурзі 5 червня в концертному залі Всеросійського музею О. С. Пушкіна.

 

Громадянин України вперше став лауреатом нагороди, яку називають «премією інтелігенції Петербурга». Дмитро Томашпольський отримав її «За створення поетичного образу Анни Ахматової засобами кінематографу». Також йому вручили спеціальний значок від засновника пітерської мистецької групи «Митьки», художника Дмитра Шагіна.

 

 

Окрім Дмитра Томашпольського лауреатами «Петрополя-2012» стали перекладач Джеральд Майкельсон (США), театральні режисери Олександр Болонін і Віктор Крамер, автори - видавці альбому «Бродський у Венеції» Михайло Мільчик і Ліна Перлова, актор Влад Демченко, актриса і співачка Євгенія Шугай, актор і художній керівник театру «Лицедеи» Віктор Соловйов, автор книги «Голос Ленінграда» Олександр Рубашкін, письменник Андрій Битов і актор Георгій Тараторкін.

 

 


 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Fontanka.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду