Усов готовий зустрітися з представниками прокуратури

3 Червня 2012
5407
3 Червня 2012
15:42

Усов готовий зустрітися з представниками прокуратури

5407
І виступить з ініціативою демократизації пенітенціарної системи
Усов готовий зустрітися з представниками прокуратури
Журналіст ТВі Костянтин Усов не проти зустрітися з представниками прокуратури Києва. Про це він сказав в коментарях «Детектор медіа».
 

Нагадаємо, раніше представники прокуратури висловили сподівання, що «після повернення до України Костянтин Усов виконає свій громадянський обов'язок і надасть свідчення у справі».Йдеться про кримінальну справу, що порушена щодо службових осіб Київського слідчого ізолятора. При цьому в інтерв`ю журналу «Фокус» генеральний прокурор Віктор Пшонка відзначив, що свідчення Костянтина Усова – справа добровільна: «Він мав мужність підняти проблему, треба мати мужність допомогти у її вирішення, щоб виключити весь негатив, що був притаманний Лук`янівці. Він може і не йти – це, до речі, його право».
 
 
Сам журналіст нещодавно повернувся до України після 3-х тижнів перебування у США, де знайомився з досвідом роботи правоохоронних органів, тюремних служб, судів. «Не зважаючи на численні поради не повертатися, я таку перспективу навіть не обмірковував, - сказав Костянтин Усов.- І тому, коли прилетів, відразу ж написав повідомлення прес-секретарю прокурора Києва Мирославі Мушці про те, що я в Києві і прошу передати цю інформацію для прокурора Києві. Тобто, якщо я потрібний, то я готовий. Після того жодних новин від правоохоронних органів, у тому числі від прокуратури я не отримував». 
 

Як відзначив журналіст, він продовжує спілкуватися з ув`язненими, які допомагали йому у роботі над фільмом «Лукянівка. Тюрма номер 1». «Ніхто з-поміж тих, хто співпрацював з нами, не має проблем із законом. В СІЗО нічого не змінилося у гірший бік. Деякі речі змінилися на краще», - сказав Костянтин Усов. 


Як розповів журналіст, у США він відвідав кілька міст, в яких знайомився з роботою установ пенітенціарної системи, зокрема, СІЗО Цинцинатті. Матеріали з цього відрядження буде представлено у програмі розслідувань «Знак оклику». «Ми не лише спостерігали, як функціонують в`язниці Сполучених Штатів, а й вивчили законодавчу базу, на основі якої регулюються права і обов’язки в’язнів та офіцерів тюремної системи. І ми продовжимо розвивати цю тему на ТВі, зокрема, і в порівняльному аспекті. Україні тут є що запозичити», - розповів Костянтин Усов. 
 

За його словами, він виступить з пропозиціями щодо вдосконалення пенітенціарної системи в Україні. Зокрема, звернеться до народних депутатів, аби вони лобіювали ці зміни на законодавчому рівні. «Можна по різному ставитися до таких не надто властивих журналістиці функцій. Але вважаю, якщо ми порушили тему, розвинули її, якщо вивели на такий рівень резонансу, можемо запропонувати і конструктивні речі, - сказав Костянтин Усов. – Зокрема, особисто я вважаю своєю первинною метою домогтися легалізації телефонного зв’язку для кожного, хто затриманий, взятий під варту або засуджений. В усіх цивілізованих країнах світу в’язням дозволено мати телефонний зв'язок з близькими, рідними, родичами. Це в жодний спосіб не перешкоджає ані встановленню істини, ані дозволяє продовжувати злочинну діяльність, ані дозволяє ухилятися від слідства. Такі дзвінки прослуховуються у тюрмі. Але вони дозволені. І саме те, що в’язень в будь-який час може подзвонити своїм родичам, робить тюрми більш публічними. Якщо хтось хворіє, якщо когось вбивають, бють, мучать, катують, про це відразу стає відомо родичам, а отже, офіцери намагаються цього не робити».



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lekar
4368 дн. тому
намагаються цього не робити не бреши усов, телефон нічого не міняє. у будь-якій тюрмі втч у штатах, де відсоток засуджених найбільший у світі є і тортури, і вбивства ітп. сша дали грант на поїздку так шо полий там усе медком.а насправді ти такий гнилуватий тип, який косить під патріота класно шантажував співробітника сізо. вже мабуть руку набив на цьому.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду