Тюремники проводять перевірку розслідування програми «Гроші» про Лук’янівське СІЗО

31 Травня 2012
7902
31 Травня 2012
16:32

Тюремники проводять перевірку розслідування програми «Гроші» про Лук’янівське СІЗО

7902
Тюремники проводять перевірку розслідування програми «Гроші» про Лук’янівське СІЗО

Державна пенітенціарна служба (ДПтС) проводить службову перевірку інформації, оприлюдненої 30 травня в програмі «Гроші» на телеканалі «1+1», щодо вимагання керівництвом медичної частини Київського СІЗО коштів за переведення ув'язнених до медичної частини.

 

Про це повідомила 31 травня прес-служба ДПтС.

 

За результатами перевірки будуть прийняті відповідні рішення.

 

У сюжеті «Грошей» розповідалося про паралізованого ув'язненого Юрія (прізвище ув'язненого в сюжеті не називали), якому медична частина Київського СІЗО відмовляє в наданні медичної допомоги, оскільки він не платить за це. Керівництво медичної частини коментарі програмі не надало і не пустило на зйомку до СІЗО.

 

Прес-служба ДПтС повідомила, що кореспондент програми «Гроші» звернувся до керівництва ДПтС з проханням про надання можливості особисто зустрітись із ув'язненим Морозом Ю.С. (прізвище ув'язненого назвали в прес-службі) та проведення зйомок на території медико-санітарної частини Київського СІЗО. Протягом двох днів апарат ДПтС підготував відповідь, у якій зазначалося про порядок допуску до осіб під слідством, про конфіденційність інформації про осіб, які утримуються в СІЗО, а також, «враховуючи відсутність необхідного дозволу суду на зустріч із Ю. С. Морозом, у відповіді було надано докладну інформацію про стан здоров'я зазначеного ув'язненого та дії персоналу установи щодо надання йому необхідної медичної допомоги».

 

Сьогодні, 31 травня, ув'язненого Юрія Мороза у плановому порядку було вивезено до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги для проведення рекомендованого комп'ютерного дослідження головного мозку - патології не виявлено, повідомили в прес-службі тюремного відомства.

 

Позаяк ДПтС проводить перевірку інформації, викладеної в сюжеті «Грошей».

 

Тим часом редакція «Грошей» все ж сподівається отримати дозвіл на зйомки в СІЗО та на коментарі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду