detector.media
31.05.2012 16:32
Тюремники проводять перевірку розслідування програми «Гроші» про Лук’янівське СІЗО

Державна пенітенціарна служба (ДПтС) проводить службову перевірку інформації, оприлюдненої 30 травня в програмі «Гроші» на телеканалі «1+1», щодо вимагання керівництвом медичної частини Київського СІЗО коштів за переведення ув'язнених до медичної частини.

 

Про це повідомила 31 травня прес-служба ДПтС.

 

За результатами перевірки будуть прийняті відповідні рішення.

 

У сюжеті «Грошей» розповідалося про паралізованого ув'язненого Юрія (прізвище ув'язненого в сюжеті не називали), якому медична частина Київського СІЗО відмовляє в наданні медичної допомоги, оскільки він не платить за це. Керівництво медичної частини коментарі програмі не надало і не пустило на зйомку до СІЗО.

 

Прес-служба ДПтС повідомила, що кореспондент програми «Гроші» звернувся до керівництва ДПтС з проханням про надання можливості особисто зустрітись із ув'язненим Морозом Ю.С. (прізвище ув'язненого назвали в прес-службі) та проведення зйомок на території медико-санітарної частини Київського СІЗО. Протягом двох днів апарат ДПтС підготував відповідь, у якій зазначалося про порядок допуску до осіб під слідством, про конфіденційність інформації про осіб, які утримуються в СІЗО, а також, «враховуючи відсутність необхідного дозволу суду на зустріч із Ю. С. Морозом, у відповіді було надано докладну інформацію про стан здоров'я зазначеного ув'язненого та дії персоналу установи щодо надання йому необхідної медичної допомоги».

 

Сьогодні, 31 травня, ув'язненого Юрія Мороза у плановому порядку було вивезено до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги для проведення рекомендованого комп'ютерного дослідження головного мозку - патології не виявлено, повідомили в прес-службі тюремного відомства.

 

Позаяк ДПтС проводить перевірку інформації, викладеної в сюжеті «Грошей».

 

Тим часом редакція «Грошей» все ж сподівається отримати дозвіл на зйомки в СІЗО та на коментарі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY