Українців закликають 1 червня вимкнути телевізори

30 Травня 2012
5146
30 Травня 2012
16:57

Українців закликають 1 червня вимкнути телевізори

5146
О 12 годині на 5 хвилин
Українців закликають 1 червня вимкнути телевізори

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація телеглядачів» та Міжнародна громадська організація «Ми - українці» закликали телеглядачів 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, о 12.00 на 5 хвилин вимкнути телевізори. Про це йдеться в прес-релізі, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

Голова «Всеукраїнської асоціації телеглядачів» Володимир Черепахін та голова ради старійшин організації «Ми - українці» Степан Дьяченко висловили занепокоєння з приводу негативної тенденції подальшого збільшення в інформаційному просторі України продукції, що містить насильство, порнографію тощо. Така інформація, на їх переконання, негативно впливає на фізичний та психічний розвиток дітей. «Проведення такої громадської акції має на меті привернути увагу органів влади та громадськості до зазначеної проблеми», - зазначають вони.

 

ГО також рекомендують народним депутатам утриматись від прийняття законопроекту, яким передбачено ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

 

Нагадаємо, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Міністерство юстиції України ще в січні 2011 року підготувало проект, яким вилучив положення про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі із діючого закону «Про захист суспільної моралі». Але протягом півтора року Кабмін не створював ліквідаційну комісію, не ініціював змін до закону про захист суспільної моралі, і НЕК продовжував свою діяльність.

 

Натомість у Верховній Раді 18 жовтня 2011 року в першому читанні було ухвалено законопроект № 7132, який пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі». Проти нього виступили громадські організації та професійні асоціації, оскільки законопроект, на їхню думку, створює передумови для антиконституційного тиску на ЗМІ. Зараз у парламенті очікує розгляду подання депутатів на зняття цього законопроекту з розгляду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5146
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4368 дн. тому
м-да уж. ну, с господином- "старейшиной", конечно, всё понятно - скорее всего маразм. что есть "всеукраинская Ассоциация телеглядачив" - вопрос? это - кто? кто их уполномочил? могут ли они называться "всеукраинской", если о существовании этой нелепости узнаешь вот из этой публикации. Далее: подавляющее большинство зрителей - активные люди, которые в указанное время (12:00) в пятницу (рабочий день) итак не будут включать и смотреть телевизор, т.к. находятся ,к примеру, на работе. Таким образом, очевидна полная бессмысленность проводимой акции.Но даже это не так удивляет, как все возрастающее количество порнографии на телеэкранах. Может примеры конкретные будут приведены, поскольку закон понятие "порнография"трактует весьма четко. У бессмысленной акции, проводимой неясными лицами и такими же неясными организациями, очевидно, одна цель - оставить у кормушки бесполезный по сути орган в виде нац комиссии по морали. Судя по активности, созданных явно под её эгидой "общественных" и прочих организаций и ассоциаций, бабла государственно бюджетного, очень морально, граждане намывали порядочно.
СВВ
4368 дн. тому
А причем тут Янукович? Есмть тьма вашио оранжево-свидоміх телеканалов (да все практически), есть их хозяева - ваши же хозяева. Та продукция, которую они размещают - низкопробна и ужасна даже без насилия. А уж сколько порнографии в прямом и переносном смысле на самом патриотычном "1+1"! Жлобство, натурализм, секс-пропаганда, пивная пропаганда... Государственных СМИ практически нет. А на частных царствует разврат... Так что к хозяевам - патриотам типа Порошенко и пр. вопросы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду