Мін’юст передав у Кабмін проект про ліквідацію НЕК ще в січні

6 Грудня 2011
4795
6 Грудня 2011
17:53

Мін’юст передав у Кабмін проект про ліквідацію НЕК ще в січні

4795
Президент ліквідував НЕК у грудні 2010 року, а комісія існує й досі
Мін’юст передав у Кабмін проект про ліквідацію НЕК ще в січні

Міністерство юстиції України ще в січні 2011 року підготувало проект, яким вилучив положення про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі із діючого закону «Про захист суспільної моралі».

 

Про це йдеться у відповіді Мін'юсту від 6 грудня на відкритий лист восьми громадських організацій до прем'єр-міністра Миколи Азарова.

 

В офіційній відповіді Мін'юсту заступник міністра-керівник апарату Андрій Сєдов зазначив: «Підпунктом 7 пункту 7 Плану організації виконання Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 10 грудня 2010 р. (протокол №72), Міністерство юстиції визначено відповідальним виконавцем  підготовки проекту Закону щодо внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі».

 

З метою реалізації вказаного завдання Міністерством юстиції розроблено та подано на розгляд Кабінету Міністрів України листом від 10 січня 2011 р. № 16556-0-4-10 проект Закону України про внесення змін до Закону  України «Про захист суспільної моралі», яким пропонується вилучити із Закону «Про захист суспільної моралі» положення щодо визначення статусу та засади діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі».

 

Нагадаємо, громадські організації та професійні асоціації виступили проти законопроекту № 7132 про внесення змін до закону про захист суспільної моралі, який, на їхню думку, створює передумови для антиконституційного тиску на ЗМІ.

 

На думку медійної індустрії і громадськості, цей законопроект під гаслами захисту моралі створює передумови для антиконституційного тиску на ЗМІ, значно розширює повноваження НЕК, суперечить європейській практиці розвитку гуманітарного суспільства, містить ряд вимог, що є технічно нездійсненними, а деякі новації документу є абсурдними. Окрім цього, документ обмежує конституційне право громадян на свободу слова та інформацію шляхом накладання на операторів і провайдерів комунікацій обов'язку за вказівкою НЕК без рішення суду обмежувати доступ до інформаційних ресурсів, які визнані нею еротичними.

 

Як писала «Детектор медіа», голова НЕК Василь Костицький звинуватив громадську раду Держкомтелерадіо в перевищенні повноважень.

 

9 листопада відбулися парламентські слухання на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи та стан дотримання законодавства в цій сфері».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4795
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду