У Баку поліція розігнала опозиційний мітинг

26 Травня 2012
9836
26 Травня 2012
14:10

У Баку поліція розігнала опозиційний мітинг

9836
У Баку поліція розігнала опозиційний мітинг
25-го травня, у переддень фіналу конкурсу «Євробачення», бакинська поліція затримала близько 35 учасників антиурядового мітингу. Про це повідомляє катарська телемережа Al Jazeera.
 
 
Поліціанти вихоплювали людей з натовпу у той час, як ті вигукували: «Свобода!», і заштовхували їх у фургони. 
 
 
Прес-секретар міністерства внутрішніх справ Азербайджану охарактеризував мітинг як «зірвану спробу групи молодиків порушити громадський порядок». За його словами, їх відвезли в інше місце й відпустили.
 

Свідками поліційної розправи стали журналісти та спостерігачі, деякі з них від ОБСЄ. «Я не очікував, що вони влаштують такий погром, - заявив AFP спостерігач від норвезького Гельсінкського комітету Андерс Нілсен (Anders Nielsen). – Насправді на наших очах тоталітарний режим жорстко придушує тих, кого вважає опозицією».
 
 
Святковість пісенного конкурсу в Баку, відзначає Al Jazeera, була затьмарена арештами десятків прихильників опозиції, які скористалися можливістю, щоб привернути увагу до порушення в Азербайджіні прав людини й до таких проблем як становище політв'язнів. 
 

Мітинг, що відбувся у п’ятницю на бакинській набережній, зібрала «Громадська палата», що об'єднує головні опозиційні партії країни.   
 
 
«Детектор медіа»  




   

.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду