Мустафу Найєма попереджають про зміну погоди, оскільки він «дістав»

24 Травня 2012
10218
24 Травня 2012
13:05

Мустафу Найєма попереджають про зміну погоди, оскільки він «дістав»

10218
Журналіст отримав фальшивий лист з e-mail Служби безпеки
Мустафу Найєма попереджають про зміну погоди, оскільки він «дістав»

Ведучий каналу ТВі, журналіст Мустафа Найєм отримав електронний лист із прихованою погрозою. «Ты достал! Погода бывает изменчивой», - зазначив невідомий адресант. Скріншот електронного повідомлення Мустафа Найєм оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, підтвердивши інформацію «Детектор медіа».

 

Лист надіслано з електронної адреси k1331@sbu.gov.ua (доменне ім'я Служби безпеки України). Друзі журналіста встановили, що e-mail надійшов з Боярки. Представник місцевого хостинг-провайдера The Host Олександр Сєдінкін отримав від «Детектор медіа» технічні дані повідомлення, оприлюднені у Facebook, та пообіцяв з`ясувати й, за необхідності, заблокувати IP адресанта, який підкреслює свою приналежність до СБУ.

 

 

 

 

Сам Мустафа Найєм пов`язує це повідомлення із записом у своєму блозі на сторінках «Української правди». У ньому журналіст розповів про «специфічне застосування правосуддя» по відношенню до представників Партії регіонів. Зокрема, наголосив, що депутата Київської облради від Партії регінів і за сумісництвом начальника управління культури і туризму Київської облдержадміністрації Ігоря Осипенка після суду за отримання хабаря було виправдано. Як зазначив у блозі журналіст, вимагаючи гроші у представника села Княжичі, пан Осипенко запевняв, що діє з відома губернатора Київської області Анатолія Присяжнюка. А народний депутат Ян Табачник, за словами журналіста, неодноразово звертався до слідчих з проханням не доводити справу до суду.

 

Також Мустафа Найєм у цьому записі в блозі опублікував фрагменти розмов Ігоря Осипенка, у яких згадується народний депутат Ельбрус Тадеєв.

 

«Засідання апеляційного суду по справі Осипенка і Некрасова відбудеться завтра. Злі язики кажуть, що в суді вже встигли побувати люди пана Табачника і результат справи вже вирішено... Мені чомусь здається, що рішення цього суду ляже в основу аналітичних записок іноземних посольств в Україні. Які в підсумку виявляться куди більш вагомими аргументами на користь "незалежності" судової вертикалі, ніж потуги західних піар-компаній на службі у Партії регіонів», - резюмував журналіст.

 

23 травня о 14-й відбулося засідання апеляційного суду у справі Осипенка, на якому було оголошено про рішення перенести розгляд. А о 15:11 того ж дня Мустафа Найєм отримав лист «про погоду».

 

Мустафа Найєм у коментарі «Детектор медіа» сказав, що пов'язує лист із цим судом. «Цю справу вела СБУ. І люди, причетні до цієї справи, раніше працювали в СБУ. Ясно, що пошта фейкова, але гадаю, що адресу Служби безпеки зазначили не просто так». Також він додав, що не звинувачує СБУ в погрозах, хоча сам лист сприйняв як «демонстративний натяк подумати про дещо». «Я, звичайно, подумав, але не збираюся сидіти вдома, звертатися до прокуратури, СБУ, чи ще кудись», - каже пан Найєм. На запитання, як реагуватиме далі, пожартував, що тепліше одягатиметься. Відомо, що журналіст користується мотоциклом, тож погрози невідомого могли вказувати на цю обставину.

 

Як зазначив Мустафа Найєм, погрози у формі різних повідомлень він отримував і раніше. «Цього разу вперше у листі прямо згадувалася СБУ», - відзначив він.

 

Речник СБУ Марина Остапенко не стала коментувати «Детектор медіа» ситуацію з паном Найємом, не володіючи інформацією безпосередньо від нього, але зазначила, що «будь-який громадянин України, якщо йому стало відомо або він підозрює про якесь порушення закону може звернутися до приймальні громадян СБУ або міліції з відповідною заявою, яка в обов'язковому порядку буде перевірена».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10218
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Соломія
4357 дн. тому
Мустафа, ну навіщо всіх вважати тупими та сліпими? Собака ти
Meesha
4357 дн. тому
Вот же дешевка. Получил письмо какого-то агабекяна с мейл.ру и побежал пиариться.
))))
4357 дн. тому
Таким дешевым трюком Найемшек решил прикрыться от Приват Бланка и вылизывания Коломойского? )))Клоун-провокатор!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду